Kroupy ála halušky se zelím




Kdo neochutná – neuvěří! Milovaná kombinace kysaného zelí, slaniny a cibule funguje  skvěle i s kroupami

Suroviny na 2 porce:

  • 200 g BIO špaldových krup PROBIO
  • Olej
  • 1 větší cibule
  • 200 g anglické slaniny vcelku
  • 200 g kysaného zelí
  • 1 rovná lžíce cukru
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • Sůl

Postup:

  1. Kroupy uvařte doměkka. Sceďte a nechte okapat.
  2. V pánvi rozehřejte asi 2 lžíce oleje. Cibuli nakrájejte nadrobno a opékejte dozlatova. Slaninu nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Míchejte, dokud nezačne chytat barvičku.
  3. Zasypejte cukrem a promíchejte. Přidejte okapané zelí, kmín a asi dvě minuty opékejte. Přidejte kroupy, lehce osolte, promíchejte a můžete podávat. Kdo chce, může ještě trochu opepřit čerstvě drceným pepřem.