Radek Uhlíř vyrazí se svým historickým traktorem na GrossGlockner následující září




Avizovaná účast Radka Uhlíře s jeho historickým traktorem Svoboda 12 z roku 1941 ve speciálním závodu traktorů na rakouský GrossGlockner se o rok odkládá. Vzhledem ke koronavirové pandemii a aktuální situaci v Rakousku se země rozhodla uspořádat takzvanou light verzi závodu, která se spíše, než závodu bude podobat srazu historických traktorů a jejich spanilé jízdě. To je hlavní důvod, proč se český jezdec a sběratel historických stojů Radek Uhlíř svoji účast o rok posunout. Vychutnat si totiž chce plnohodnotný závod se vším všudy co obnáší.

„Situace v Rakousku a její vliv na náš start na tradičním závodu historických traktorů mě samozřejmě mrzí, ale vzhledem k úsilí, které jsem za posledních 6 let věnoval jak restaurování veterána, tak i kvalifikaci na závod, jsem se rozhodl svoji účast ještě o rok posunout. Přece jen, chci si vychutnat plnohodnotný závod s tím správným programem a adrenalinem, a ne jet jen jakousi ořezanou verzi v respirátoru,“ vysvětluje Radek Uhlíř, jezdec a majitel traktorku Svoboda 12.

Připomeňme, že Radek Uhlíř je majitel drtivé většiny historických motocyklů, která byla od června k vidění na střechách Křižíkových pavilonů holešovického Výstaviště. Následně během srpna představil svého dalšího veterána, a to právě historický traktor Svoboda 12, na kterém pracoval posledních 6 let a se kterým se kvalifikoval právě na závod historických traktorů na rakouský GrossGlockner.

Více informací naleznete na www.veteranmania.cz  

Veteran Mania

První oficiální výstava historických motocyklů konaná 11. června – 5. září 2021 v Praze na holešovickém Výstavišti. Výstava celkem nabídne na 100 exponátů zařazených do třech kategorií – předválečné motocykly, poválečné motocykly starší 50 let a motocykly s příběhem. Většina exponátů pochází ze soukromé sbírky sběratele Radka Uhlíře. Návštěvníci měli šanci jeden z veteránů v rámci akce vyhrát a možný je i odkup exponátů.

Pořadatelem akce je společnost Klasik Moto pořádající každoročně Prague Harley Days a další akce. www.veteranmania.cz

Fotogalerie