Trénink Xbody s Petrem Chalupným




Setkání s Petrem Chalupným, absolutním Mistrem Čech v kulturistice a finalistou Mr. Universe, který patří mezi uznávané osobní trenéry současnosti, proběhlo stylově v EMS Body Development. Také kde jinde, pokud chceme nakouknout pod pokličku cvičební metody Xbody, musíte jít do centra dění.

Nic vám tento termín neříká? Stručně řečeno, je to kombinace tradičního osobního tréninku s nejmodernější technikou cvičení, který je podpořený elektrickou stimulací svalů (EMS). Tato technologie získala 1. místo na FIBO 2014, největším evropském fitness veletrhu, za nejlepší inovaci a design v oblasti fitness.

Trénink podstoupily naše externí redaktorky přímo pod vedením Petra Chalupného. To, co je velice mile překvapilo, bylo to, že na trénink nepotřebují vůbec nic. Na místě vám zapůjčí černé bavlněné oblečení, které by se mělo oblékat na holé tělo, které, po každém použití pere v desinfekčním přípravku. Mezi tím vám trenér rozprašovačem postříká vodou místa, kam pak budou přiloženy elektrody. Na těle máte speciální vestu, kterou musíte mít správně utaženou, pak už to přijde. Začíná se u nohou a malé výbojky se přizpůsobují síle vašich svalů. Rozhodně to není nepříjemné, jsou to spíš takové silnější vibrace, které si samozřejmě navolíte dle vašeho uvážení. Po kompletním nastavení je to tady vašich 20 minut - 4 sekundy výbojů se střídají s dvouvteřinovým odpočinkem, při čemž děláte jednoduché cviky, jako je třeba dřepování , výpady a podobně.

Atmosféra tréninku je vždy velice pozitivní. Po samotném cvičení přijde relaxace, kdy jenom stojíte či ležíte a slabé výboje vám „masírují“ svaly. Po skončení cítíte úlevu, po sundání vesty jste najednou lehcí a v tuto chvíli rozhodně uvítáte sousedící koupelnu, která vám skýtá ručník a mýdlo.

Na cvičení sebou nepotřebujete vůbec nic, ani sportovní boty, pokud nepočítáme láhev s pitím, která se dá také případně pořídit na baru. Můžete tedy klidně přijít v „manažerském dresu“, ženy v kostýmku, v lodičkách a jen s malou nezbytnou taškou či kabelkou.

Tréninku přišel například na chuť třeba také model a herec Jan Havlovic, který má pro změnu na svém kontě titul Muž roku 2012. 

EMS Body Development najdete na adrese:  Opatovská 1754/14, Praha 4, Opatov, ale předem se telefonicky objednejte na čísle777 624 006.

FOTO: Archiv Petra Chalupného

Fotogalerie