Tomáš Plekanec nutil v dětství rodiče, aby s ním sportovali




Tomáš Plekanec, hokejový útočník, který hraje za český extraligový klub Rytíři Kladno se mimořádně vydal tenis, tedy přesněji na samotnou antuku s raketou v ruce. Na brněnském Olympijském festivalu sehrál charitativní tenisovou exhibici se svojí partnerkou Lucií Šafářovou, proti nim nastoupila tenistka Dája Bedáňová a snowboardistka Eva Samková.

„Jako dítě jsem neměl žádné počítače, iPady, všechno to, co teď děcka běžně mají, tak jsem lítal po venku a sportoval. Pobyt venku a sport byl tak pro mě běžné trávení volného času. A musím říct, že na to vzpomínám a jsem vděčný, že jsem ta generace, která tohle všechno ještě stihla,“ zavzpomínal Tomáš Plekanec. „Sport mě vždy velmi bavil, rodiče mě nemuseli do ničeho nutit, naopak já je nutil, aby sportovali se mnou,“ dodal. Je rád, že nevyrůstá dnes, kdy se děti neobjedou bez mobilů a počítačů. Jeho dva synové samozřejmě tyhle věci mají, protože vyrůstají v počítačovém světě, ale i tak se prý snaží, aby sportovali a neleželi na gauči s iPadem.

Tomáš Plekanec všem přítomným fanouškům ukázal, že jeho partnerka tenistka Lucie Šafářová mu doma musela udělat minimálně tenisový rychlokurz. Na antuce byl jako doma, stihl si u toho dát i pivo a bavil tak svými výkony přihlížející fanoušky.  „Byla to sranda, tenis je velmi náročný sport a je to rozdíl, když hrají profíci nebo hobíci, jako já s Evou,“ řekl pobaveně. Zato Eva Samková byla z jeho hry úplně nadšená a do role hobíka by ho nepasovala. „Tomáš a hobík? Nikdy! Hrál neskutečně, musím říct, že na mě byl opravdu hodný, mám špatná ramena, tak se do mě asi vcítil. Je prostě vidět, že má svoji osobní speciální tenisovou průpravu,“ se smíchem uvedla Eva. A protože celá akce byla charitativní, tak nakonec na antuku přizvali přítomné děti a dohráli zápas s nimi.

Fotogalerie