Velká výstava Akta Erotika III. aneb Žhavá výstava pro žhavé léto




Art Mozaika, Politických vězňů 8, Praha 1, pořádá 3. ročník velké výstavy Akta Erotika, která sleduje celou škálu projevů erotiky od vrcholného umění až po erotiku v reklamě.  Pro veřejnost bude otevřena od 30. června do 11. září 2021

Art Mozaika svoji výstavní vlajkovou loď maximálně využila, výstava se totiž koná ve všech prostorách galerie, na  chodbách, ve velké hale a dokonce i v protiatomovém krytu v podzemí. Mezi vystavujícími najdete známého herce a fotografa Hynka Čermáka, zpěváka a fotografa Petera Nagy, fotografku Janu Wallace (dceru Karla Svobody) a řadu dalších.

První ročník výstavy byl zaměřen čistě na fotografii, druhý na malbu, kresbu a grafiku, a ten letošní zahrnuje všechna uvedená média, rozšířená ještě o keramiku a pozoruhodný artefakt. Výstava zahrnuje několik set exponátů reflektujících krásu lidského těla od desítek autorů několika generací – od poloviny 19. století až po zcela současné autory.

Projekt představuje reprezentativní výběr z českého a slovenského erotického umění a v oddělených prostorách Kabinetu erotiky, mládeži nepřístupných, budou prezentovány práce na hranici vnímání tohoto žánru. Výstava je koncipována z několika úhlů pohled a ukazuje proměny a vnímání erotiky a sexuality v průběhu času.

Součástí výstavy bude řada doprovodných programů; workshopy, přednášky, setkání s umělci a akce s mírně erotickým obsahem.

Více informací naleznete na: www.artmozaika.eu či www.facebook.com/artmozaika.eu

Fotogalerie