Tým Ouředníček – Křípal i přes problémy postoupil výše




Letošní 11. etapa Rallye Dakar nebyla pro Tomáše Ouředníčka a Davida Křípala vůbec jednoduchá. Ve světle toho, jak etapu zahájili, je 28. čas, který se jim podařilo zajet na 280 km dlouhé rychlostní zkoušce, fantastickým výsledkem. Navíc se jim v této etapě, zvané "Super Fiambalá", podařilo postoupit v celkovém hodnocení na 35. místo.

„Dnešní ráno bylo drsné… Vstávali jsme brzy ráno a zjistili, že auto není připravené a mechanici na něm stále pracují. Dokonce to chvíli vypadalo, že nebudeme moci odstartovat, ale nakonec se podařilo auto nachystat právě včas na start. V průběhu rychlostky jsme v dunách zapadli, motor se zastavil, a dokonce přestal fungovat i startér. Nakonec nás jiné auto roztáhlo, a podařilo se nám nastartovat, ale ztratili jsme dost času. Potom jsme se rozhodli jet maximálně opatrně a "netlačit na pilu". Kdybychom se tak nerozhodli, mohli jsme mít možná ještě rychlejší čas. Chvíli jsme jeli společně s kamiónem Martina Macíka, který měl problém s chlazením, a tak jsme mu dali všechnu vodu, co jsme měli na palubě. David zažil duny ve Fiambalá poprvé, ale předvedl obdivuhodný výkon a bezchybnou navigaci. Opět měla spousta posádek problémy, nám se však podařilo etapu dokončit, takže jsme v podstatě spokojeni," podělil se o zážitky z 11. závodního dne Tomáš Ouředníček.

„Dnešní trať byla úžasná. Duny jsou tady úplně jiné než v Peru, tyhle mi připadají méně nebezpečné a zábavnější. Navigování jsem si hodně užil a bez problémů jsme našli všechny kontrolní body. Ani dnes se nám nevyhnuly nějaké potíže, ale jsme zase o den blíž k cíli," dodal David Křípal.

Ve čtvrtek se posádky vydají na cestu z města Chilecito do San Juan. Celková délka zítřejší 12. etapy bude 791 km, z nichž na 522 měřených kilometrech Dakar opět prověří schopnosti a limity pilotů i navigátorů…

Zdroj: Lenka Netušilová

Fotogalerie