Nové Big Bang Unico SORAI: Hublot obnovuje svůj závazek k ochraně nosorožců v Africe




Značka Hublot pokračuje ve své misi, během které se zavázala pomoci s ochranou ohrožených nosorožců, a po necelých dvou letech představuje nový model Big Bang Unico SORAI. Limitovaná edice čítá sto kusů hodinek, jejichž keramické pouzdro je tentokrát zabarveno do odstínů zelené barvy. Zatímco předchozí verze s béžovým keramickým pouzdrem měla evokovat barvy jihoafrické přírody v zimě, letošní novinka našla inspiraci v tamní flóře během letní sezóny. Hodinky jsou vybaveny dvěma druhy řemínku (maskáčový a zelený) a na jednom z ciferníků chronografu se vyjímá silueta nosorožce.

Za posledních deset let byly dvě třetiny nosorožců v jihoafrickém Krugerově parku zabity pytláky. Populace nosorožce černého v této oblasti dramaticky klesla a dnes se odhaduje, že v ní zbývá méně než 500 jedinců tohoto druhu.

Díky odhodlání ochránců zvířat a důsledným opatřením na ochranu nosorožců se do roku 2020 dařilo pomalu ale jistě útoky pytláků snižovat. Pomáhaly tomu i finance z každodenního přílivu zahraničních návštěvníků parku, které držely pytláky na uzdě.

Situace se razantně změnila s příchodem Covidu 19, kvůli kterému Jihoafrická republika uzavřela své hranice. Příjmy z turismu a potažmo i počty strážců klesly na minimum - pytlákům se tak opět daří se nepozorovaně pohybovat po celé rezervaci a ohrožená zvířata lovit. Aby jim v tom místní organizace zabránily a vrátily se k fungujícím opatřením, potřebují finance od soukromých dárců.

Hublot se proto rozhodl využít svého celosvětového dosahu a opět podpořit Kevina Pietersena a jeho organizaci SORAI – Save Our Rhino Africa India - další limitovanou edicí hodinek Big Bang Unico SORAI. Část výtěžku z prodeje tohoto modelu bude věnována exkluzivně organizaci Care for Wild, kterou SORAI podporuje a která je největší rezervací pro nosorožce na světě.

„Podle Mezinárodního svazu ochrany přírody (IUCN) musí mezinárodní, národní a místní partneři na vyřešení krize biologické rozmanitosti spolupracovat. Naší milou povinností je zesílit hlasy těch, kteří na ochraně ohrožených druhů pracují. V současné době je kriticky ohrožen zejména nosorožec africký, kterému hrozí vyhynutí. Proto jsme opravdu hrdí, že můžeme podpořit Kevina Pietersena a jeho hnutí SORAI, které se snaží o jeho záchranu.“ 

Ricardo Guadalupe, CEO HUBLOT  

„Každý den svádíme bitvu. Každý den je závodem s časem, v němž oddaní specialisté, kteří se rozhodli svůj život zasvětit záchraně těchto živočichů, nosorožce zachraňují, rehabilitují
a vypouštějí je zpět do volné přírody. Nechceme přijít o celý druh z africké velké pětky. Ne kvůli nám, ale kvůli dětem našich dětí. Proto se potřebujeme spojit a společně vynaložit síly na ochranu tohoto druhu. Jsem opravdu rád, že značka Hublot se opět rozhodla podpořit SORAI a zvýšit tak celosvětové povědomí týkající se této problematiky.“ 

 Kevin Pietersen, ZAKLADATEL SORAI

Fotogalerie