Proč hlavní hrdinové muzikálu Robinson Crusoe musí jen sedět v hledišti?




Muzikál Robinson Crusoe autorů Zdeňka Hrubého, Ivana Hubače a Jana Krůty se snad brzy dočká své premiéry, která byla odložena kvůli vládním opatřením. V Divadle Na Maninách pod režijním vedením Václava Knopa se už muzikálová novinka blíží k finálovým branám. Premiéra je naplánována na září v Divadle Na Maninách. Muzikál se však poprvé představí divákům již 19. června v titulní roli s Danielem Hůlkou na zámku v Třeboni a následovat bude letní tour po českých a moravských zámcích.

Momentálně na zkouškách Hůlka sleduje kolegy z publika, hlavně svého alternanta Radima Schwaba. Na pódium se totiž bez opory nedostane, je bohužel odkázán na berle, ke kterým přišel ve vteřině… „Venčil jsem pejska a nešťastně jsem šlápnul," potvrdil barytonista, a ještě k radosti autorů dodal: „Do premiéry na letní scéně budu stoprocentně v pořádku," což těší všechny jeho fanoušky.

S Hůlkou seděla v publiku a také sledovala svoji alternantku Eliska Ochmanová, která je v 7. měsíci těhotenství. „Stále zkouším, jen už bez kostýmu, do toho se vejdu hůř. Léto bude bohužel beze mě, v červenci mám termín porodu, ale v září už chci stoprocentně nastoupit. Hlídání mám zařízené, skvěle budou fungovat babičky i manžel," dodala muzikálová hvězda.

V hlavní ženské roli Mary se na letní scéně představí Ivana Jirešová. „Ivana je naprosto skvělá, těším se, že i když nebudu hrát, pojedu se na kolegy podívat. A možná i s malou v kočárku," dodala Ochmanová. V Robinsonovi se dále představí Šárka Vaňková, Martin Pošta, Marian Roden, Mirek Hrabě, Martin Schreiner, Josef Vágner a další.

Zdroj foto: KVArt production

Fotogalerie