Top ten na Evropě!




Litevská trať přivítala o uplynulém víkendu letošní první vložený podnik Mistrovství Evropy v Cross Country. Na startu stálo 43 závodníků napříč kategoriemi. Nechyběla ani ambasadorka Autoklubu České republiky Ollie Roučková. Ta se postavila na start v kategorii Quad 2x4.
Vítězem v kategorii Quad 2x4 se stal Evaldas Bujanauskas který dokázal zvítězit s náskokem více jak 21 sekund. Druhý skončil Alvis Graundinš a třetí Miroslav Wojnowski. Ollie Roučková jako jediná žena v závodním poli dojela na 8 místě.
„Mám za sebou první vložený podnik Mistrovství Evropy v Litvě. Vzhledem ke Covidové situaci tenhle závod byl nejlepším řešením a zároveň skvělým tréninkem na Rally. Trať byla pro mě nová, a tak jsme si jí celou prošli den předem. Byl to takový malý comeback do minulosti, kdy jsem jezdila Cross Country každý víkend, a tratě si pečlivě načítala pěkně pěšmo. Už jsem na to zapomněla, jak mě to bavilo. A taky jak Crocc Country bolí. V závodě první kolo nebylo ideální, musela jsem dotahovat ze zadních pozic. Což bylo těžký, zvířený prach od kol 4 kolek udělal stěnu ve které jsem neviděla na metr před sebe. Což se mi stalo osudným v závěru závodu, kdy jsem si nešťastně škrtla o jiného závodníka a ztratila jsem stopu. Vyproštění 4kolky mě stálo hodně minut. Nakonec jsem byla v cíli 8. ve své kategorii Quad 2x4 Europe. Chtěla bych poděkovat za podporu týmu rodině, a všem sponzorům," popisuje závod Ollie.

 

Fotogalerie