Ozdobte si zahradu vkusně. Místo trpaslíků vsaďte na pítka nebo lucerny od českých tvůrců




Barevní trpaslíci nejsou zrovna váš styl, přesto byste si rádi ozdobili zahradu zajímavými nerostlinnými prvky? Květináče, sošky, lucerny, pítka nebo bylinkové zápichy od českých tvůrců z handmade portálu Fler.cz jsou originálním řešením, jak zahrádku nebo terasu vyzdobit vkusně a možná ji dokonce proměnit v malou venkovní galerii.

Květináče

Některé květináče a truhlíky jsou tak krásné, že v nich můžete pěstovat klidně i plevel, a stejně budou ozdobou zahrady. Petrolejově modrá keramika s jemným ornamentem je rukopisem značky Keramirka.

Květináč – koule, zn. Keramirka, na Fler.cz za 888 Kč

Sošky

Keramické sošky zahradu promění ve venkovní uměleckou galerii. Při jejich nákupu se ale ujistěte, že jsou vhodné pro celoroční umístění venku.

na ceste za slobodou - keramická plastika, zn. LubaArt, na Fler.cz: 4 995 Kč

Pítka

Stále teplejší léta způsobují vysychání přirozených zdrojů vody pro ptáčky, zahradní pítka proto mají podle ornitologů nedocenitelnou hodnotu. V zimě do nich místo vody, která by mohla zamrznout, můžete nasypat semínka. Pítko udržujte na stinném místě, aby se v něm voda nekazila a příliš rychle neodpařovala. Vodu často vyměňujte.

Pítko s ptáčkem, 25 cm, zn. Eva Syslová, na Fler.cz: 699 Kč

Lucerny

Keramické svícny nebo lucerny s pomocí čajové svíčky vytvoří na večerní zahradě kouzelnou atmosféru. Můžete je rozestavět ke dveřím, podél pěšinky nebo je použít jako tlumené osvětlení na stůl.

mandala svetla - svietnik, zn. LubaArt, na Fler.cz: 1 520 Kč

Zápichy

I tak praktická věc jako zápichy do bylinek můžou být ozdobou vašeho záhonu. Radost udělají i těm, kdo nemají velkou zahradu, ale chtějí si jen ozdobit třeba truhlík s bylinkami na okenním parapetu. Na zahrádku zvolte keramické, v interiéru můžete použít třeba i dřevěné ve scandi stylu.

Zápichy na bylinky, zn. Keramika Vanya, na Fler.cz: od 103 Kč