Počty soukromých letů české společnosti WAPE JETS v minulém roce navzdory situaci stouply




Uzavřené hranice na jaře 2020 z důvodu covidových opatření ve své podstatě zastavily letecký provoz. Letadla byla buď uzemněna nebo využita k tzv. repatriačním letům, které přesto v privátním letectví nedosahovaly takového počtu, jako kdyby byl zachován běžný provoz. Tento fakt ochromil nejen samotné operátory, ale i brokery. Ke zlepšování situace došlo až v květnu 2020 díky rozvolňování restrikcí nejenom u nás, ale v celé Evropě. Vše potvrzují statistiky, které ukazují, že se v tomto období cestovalo především po Evropě. Tento trend se udržel do konce roku 2020. „I přes nové omezování pohybu lidé stále cestují a čím dál více létají soukromými letadly. Ať už z důvodu nemožnosti využití standardní linky, která byla buď zrušena nebo neodpovídá potřebách klienta, tak samozřejmě bezpečnosti,“ říká PhDr. Zuzana Petáková, zakladatelka společnosti WAPE JETS.

S přirůstajícím počtem letů, který byl pro českou společnost rekordní jsou však nejvzácnější komoditou noví klienti. „Za poslední měsíce jsme získali významné množství nových uživatelů privátních letadel, což šlo ruku v ruce s naší novou strategií,“ dodává PhDr. Zuzana Petáková. Nárůst těch, kteří vyměnili business třídu a přesedli do soukromých tryskáčů stále roste. „Klienti, kteří doposud neměli zkušenosti s tímto typem cestování bývají mile překvapeni jak z lehkosti a rychlosti zajištění letu, tak i ceny, která je za osobu kolikrát srovnatelná s business class, služby jsou však diametrálně odlišné, nemluvě o tom, že jste na palubě pouze s těmi, které si zvolíte právě Vy,“ vysvětluje PhDr. Zuzana Petáková.

Ať už letíte na dovolenou nebo potřebujete stihnout několik destinací za den kvůli businessu, jedná se v současnosti o nejefektivnější nástroj cestování.

Počty letů soukromými letadly české společnosti WAPE JETS v loňském roce významně stouply, a to navzdory situaci, která v letectví panuje od počátku roku 2020. V porovnání s lety 2018 a 2019 se jedná o 40% nárůst.

O WAPE JETS

WAPE JETS je společnost působící v oboru soukromé letecké dopravy, která poskytuje komplexní škálu služeb a řešení v daném odvětví. Zprostředkování soukromých letů, koupě letadla nebo travel management spadá do portfolia WAPE JETS již mnoho let. Základ společnosti tvoří profesionální a individuální přístup ke každému klientovi, založený na spolupráci s předními světovými výrobci a provozovateli letadel. Priority společnosti stojí na čtyřech pevných pilířích: bezpečnost, diskrétnost, flexibilita, individuální přístup.

Více informací naleznete na: www.wapejets.com

Fotogalerie