Zeleninový salát s kozím sýrem a levandulovým medem
Levandule patří k vědecky prokázaným nejúčinnějším antidepresivům na světě. Podporuje imunitu, léčí a hojí, protože obsahuje přírodní antioxidanty, antibiotika i antiseptika. Blahodárně působí na trávicí ústrojí, je vhodná na detoxikaci organismu, pomáhá při diabetu, nadváze, vysokém krevním tlaku i cholesterolu. Dezinfikuje tělo i duši, stimuluje nervový tonus, ulevuje od trávicích potíží. Její pozitivní účinky na lidské tělo a mysl znali a využívali už staří Egypťané, Etruskové, Féničané, Řekové, Římané, Arabové nebo Keltové.
Ingredience:
1 balení salátových listů (směs - polníček, špenát, řepné lístky apod.)
6 cherry rajčátek, omytých a rozpůlených
200 g čerstvého kozího sýra
2 polévkové lžíce sherry octa
2 polévkové lžíce extra virgin olivového oleje s BIO Levandulí Chodouňskou
3 čajové lžičky tekutého medu
2 lžičky ORGANIC čaje z BIO Levandule Chodouňské
100 g ORGANIC třtinového cukru s BIO Levandulí Chodouňskou
hrubozrnná mořská sůl/ sůl Maldon
Listy salátu zlehka promíchejte s cherry rajčátky. Na zálivku prošlehejte sherry ocet, extra virgin olivový olej s BIO Levandulí Chodouňskou, med a špetku soli.
Jak si připravit levandulovou masu pro levandulový med?
- Pochutnejte si na hrnku levandulového čaje (přelijte dvě lžičky levandulového čaje na půl litru vroucí vody). Dejte stranou 10 ml čaje a povařte jej se 100 g třtinového cukru s BIO Levandulí Chodouňskou.
- Míchejte tak dlouho na prudkém ohni, až vznikne levandulová masa. Tu po vychladnutí smíchejte s připraveným dresinkem a medem.
- Rozdělte salát na talíře, doplňte nočky z kozího sýra a přelijte zálivkou.
- Salát je vynikající pro zdraví a okamžitou energii. Vychutnat si jej můžete s růžovým vínem nebo proseccem.
Více zajímavostí můžete objevit na: www.levanduloveudoli.cz