Gulášová polévka
Myslíte si, že u nás existuje někdo, kdo aspoň jednou neochutnal naši klasiku, gulášovou polévku? Pokrm, který dokáže bezvadně zasytit? Pokud se dobře dochutí a zároveň použijete kvalitní suroviny, neuvěříte, že si pochutnáváte na obyčejné gulášovce. A protože se úspěšný výsledek odvíjí od hovězího vývaru, doporučujeme kromě vašeho domácího také Pomalu tažený hovězí vývar z Našeho hospodářství od Mgr. Jakuba Erlera, loňského vítěze Regionální potraviny v Královéhradeckém kraji. Vyrábí ho z masa přímo z vlastní farmy v malém rodinném hospodářství s více než 150letou tradicí. Vývar je vařený pomalým tažením a samozřejmě z čerstvých surovin. Neobsahuje konzervanty, barviva a ani zvýrazňovače chuti.
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 50 minut Náročnost: *
Ingredience:
- 1 lžíce sádla
- 300 g cibule najemno
- 1 lžička drceného kmínu
- 3 stroužky česneku
- 300 g mletého hovězího
- 1 lžíce mleté uzené papriky
- 1,2 l pomalu taženého hovězího vývaru z Našeho hospodářství (od Mgr. Jakub Erler – NAŠE HOSPODÁŘSTVÍ)
- 300 g brambor typu A na kostky
- 1 lžíce sušené majoránky
- hrst listové petržele
Postup:
- Do rozpáleného hrnce dáme lžíci sádla, opečeme cibuli do hněda. Pokud se nám začne cibule připalovat, můžeme ji podlít trochou vody. Přidáme kmín, česnek a za minutu vložíme maso.
- Maso opékáme, dokud nezmizí tekutina, přisypeme papriku a restujeme 2 minuty.
- Zalijeme vývarem, přidáme brambory a vaříme, dokud nejsou brambory na skus měkké.
- Nakonec dochutíme solí, pepřem, majoránkou a sekanou petrželí.
Zdroj fotografií a receptů: Regionální potravina