Naplánujte si dny volna, než vám je vyfouknou kolegové!




Naplánujte si co nejlrychleji své dny dovolené, protože když je správně napojíte na dny volna a státní svátky, může vám to v roce 2018 vynést 10 odpočinkových dnů navíc. Postačí pouhých 19 dnů dovolené a budete mít možnost si užívat celých 50 volných dnů! Nepropásněte ten správný čas, abyste si na pracovišti zarezervovali zavčasu správné termíny.

Doporučené strategické plánování dnů volna pro měsíce: březen, duben, květen, červenec, září, říjen, listopad a prosinec.

První příležitost prodloužit si efektivně volno budete mít o Velikonocích. K Velkému pátku a Velikonočnímu pondělí přidáte čtyři dny dovolené. Navíc je velkou výhodou, že se můžete s kolegy domluvit, kdo si dovolenou vezme před, kdo po Velikonocích, protože tak všichni získáte včetně víkendů úžasných 10 dnů volna.

Květnové svátky letos vycházejí na úterý. Takže vzít si dovolenou v poslední dubnový den a přidat k tomu další tři dny od středy do pátku, máte na kontě naráz 9 dnů volna. A pozor, přidáte-li i následné pondělí 7. května, budete čerpat pouhých 5 dnů dovolené a můžete čerpat sladkých 11 volných dnů.

Příchod věrozvěstů Cyrila a Metoděje a výročí upálení Mistra Jana Husa vychází na čtvrtek a pátek. Přidáte-li 3 dny dovolené v prvním týdnu měsíce července, budete čerpat 9 volných dnů.

Svátek svatého Václava budeme slavit v pátek 28. září a 4 dny dovolené před tímto svátkem propojí 9 volných dnů.

Každoročně jsou nejvíce očekávány prosincové svátky. Štědrý den letos připadne na pondělí a postačí si vzít pouhé 2 dny dovolené po Vánocích a budete mít na svém kontě opět 9 dnů volna. Přidáte-li ještě jeden den dovolené na Silvestra, budete čerpat 11 dní volna. Ale pozor, v těchto posledních dnech roku se nejsnáze přibírá na váze, tak zvažte, jak je budete trávit.