Komedie Michala Suchánka s názvem Večírek je natočená, čeká na otevření kin




Během loňského léta natočil herec Michal Suchánek svůj režijní debut Večírek. Díky současné situaci si navíc mohl dovolit strávit na jeho střihu a postprodukčních pracích dostatek času tak, aby byl film stoprocentní. Komedie o setkání bývalých spolužáků, které ztvárnili například Jiří Langmajer, Tatiana Dyková, Marek Taclík nebo Karel Roden, tak čeká už jen na otevření kin.

Sraz bývalých spolužáků přináší vždy řadu zajímavých situací, které se už před lety Michal Suchánek rozhodl sepsat do scénáře divadelní hry. Nyní na jejím základu vystavěl filmový scénář a pasoval se do role režiséra celovečerního filmu. Během léta snímek Večírek natočil, na podzim sestříhal, a letos by jej rád dovedl do kin. 

„Sešla se tady mimořádně silná parta a dělali jsme na něčem, co pro nás všechny bylo mimořádně zajímavé a zároveň nové. Takže by to mohlo být zajímavé a nové i pro diváky v kinech,“ řekl Jiří Langmajer, představitel Jiřího Hrda, v jehož novém domě se odehrává onen večírek zmíněný v názvu filmu.

Manželku Jiřího Langmajera a zároveň jeho bývalou spolužačku si zahrála Tatiana Dyková. „Ti dva spolu žijí už velmi velmi dlouho a já jako Hrdová se snažím s tím vztahem něco udělat. Jenže Hrd to cítí trochu jinak. Takže to vezme do svých rukou a to, co se děje potom, je dost napínavé,“ vysvětlila Dyková s tím, že návštěva bývalých spolužáků se zvrhne v absurdní situace. „Každopádně večírky jsou vždycky zábavná věc. Já je miluju a myslím si, že nás takových bude víc. Tím pádem máme s diváky v kinech společné téma. A navíc v tomhle filmu hrají opravdu super herci,“ pozvala herečka diváky do kin.

Mezi spolužáky se objeví například i Karel Roden, Marek Taclík, Matěj Dadák, Nela Boudová či Miroslav Vladyka. Ten se k partičce přimotá jako řidič jejich autobusu. I on ve filmu vidí velký potenciál. „Jsem si jistý, že Večírek bude výborný film,“ řekl herec. „Nejlepší komedie,“ přisadil si Marek Taclík.

Film se natáčel během srpna loňského roku v Praze a okolí. Kameramanem snímku je Milan Chadima (Hostel, Sněženky a machři po 25 letech, Klauni), za hudbou stojí Jiří Burian (Kapitán DEMO, Republic of Two, Southpaw). Večírek produkují společnosti Dawson Films a One Movie, distributorem v ČR je společnost Falcon, na Slovensku společnost Continental. Premiéra filmu byla původně naplánována na listopad 2020, uveden bude nakonec pravděpodobně v průběhu roku 2021.

Synopse:

Na večírku se postupně scházejí bývalí spolužáci. Toto setkání by se pravděpodobně neslo v duchu lehkého škorpení a nostalgických vzpomínek, jenže místo dalšího spolužáka zazvoní u dveří podomní prodavač a přinese nečekanou zprávu o kamarádovi, který už nikdy nedorazí. Účastníci večírku se za ním společně vydávají autobusem. Během cesty se ukáže, že mluvit o skutečných pocitech je mnohem složitější, než se zdá.

Obsazení:

Jirka Hrd - Jiří Langmajer

Zdeňka Hrdová - Tatiana Dyková

Richard Crha - Karel Roden

Kozouška - Nela Boudová

Pišta Petöfi - Marián Čekovský

Frankie Pudil - Marek Taclík

Ing. Luboš Hinke - Matěj Dadák

Olda Krákora - Miroslav Vladyka

Scénář a režie: Michal Suchánek

Kamera: Milan Chadima

Hudba: Jiří Burian

Architekt: Milan Býček

Kostýmy: Vladimíra Fomínová

Masky: Adriana Bartošová

Producenti: Dawson Films, One Movie

Koproducent: Continental Film

Distributor ČR: Falcon

Distributor SR: Continental

Žánr: Komedie

Fotogalerie