Nový rok zdravěji a s parními troubami Miele




Důraz na zdravý životní styl a kvalitní stravu je stále aktuálnější. Soustředit bychom se měli na hodnotné suroviny a jejich kvalitní zpracování, což je pro naše zdraví a správné fungování imunitního systému velmi důležité. Jako ideální se tak jeví příprava pokrmů maximálně šetrným a efektivním způsobem – tedy v páře. To potvrzují i výzkumy z renomovaných univerzit Gießen a Koblenz/Landau.  A s využíváním páry pro přípravu pokrmů má Miele dlouholeté zkušenosti.

Rozhodující pro požitek z jídla jsou vzhled, vůně, chuť a konzistence. V laboratorních testech byla tato kritéria hodnocena podle vědeckého bodového systému s více než jednoznačným výsledkem: příprava v páře je nejchutnější a nejzdravější způsob, kterým můžete připravovat potraviny. Nezáleží na tom, zda jsou čerstvé nebo mražené. Také ryby si zachovají v páře svou strukturu, vzhled a nezaměnitelnou chuť – výrazný znak pro senzorickou převahu parních trub Miele.

  • Příprava v páře zachová více vitamínů a živin

Vědci z renomovaných univerzit Gießen a Koblenz/Landau doložili svými výzkumy cenné výhody přípravy v páře oproti běžným metodám – pro garantovaně více živin v pokrmu. Připravíte-li zeleninu v parní troubě Miele, zůstane zachována velká část vitamínů – na rozdíl od běžného vaření ve vodě. Paprika z parní trouby obsahuje o 25 % více vitamínu C a brokolice dokonce o 50 % více, než když by byly vařeny ve vodě.

Pokud se ovoce a zelenina konzumují v syrovém stavu, dostává tělo obzvláště hodně vitamínů a minerálů. Pomocí parní trouby Miele můžete potraviny vařit a zachovat jejich důležité živiny. Paprika připravená v páře obsahuje stejně tolik živin jako syrová, zatímco paprika uvařená ve vodě má až o 45 % méně živin.

  • Co všechno zvládne parní trouba Miele?

Kromě šetrné a zdravé přípravy masa, ryb a mořských plodů, polévek, zeleniny nebo dezertů ji můžete použít pro vaření vajec, přípravu jogurtu, blanšírování, kynutí těsta, dezinfekci kojeneckých lahví, nahřívání, ohřívání, zavařování a sterilizování zavařovacích sklenic, odšťavňování, oloupání, rozpouštění čokolády nebo přípravu pokrmů metodou sous-vide. 

  • Jak funguje u Miele technologie vyvíjení páry?
    DualSteam

V rámci inovačního vývoje je nová technologie DualSteam použita ve všech parních troubách Miele s výškou 45 cm. Díky výkonnému vyvíječi páry (3,3 kW) se ohřevný prostor rychle ohřívá, takže můžete po krátké době vložit pokrmy do parní trouby. Díky speciálnímu umístění a orientaci dvou parních trysek DualSteam proudí pára vysokou rychlostí do ohřevného prostoru a velice rovnoměrně a rychle je rozváděna kolem varných nádob – vaše pokrmy se tak připravují rovnoměrně: pro tu nejlepší chuť.

MonoSteam

Nejlepší technologie pro menší ohřevné prostory: speciálně pro požadavky našich volně stojících parních trub vyvinutých pro úsporu místa, zajišťuje MonoSteam co nejlepší chuťový zážitek. Vyvíječ páry se nachází u této technologie v nádobě na vodu – pára je rychle přiváděna do ohřevného prostoru parní tryskou. Tím získáte i v malém provedení optimálně připravené pokrmy.

PowerSteam

První parní technologie nadchne i po 35 letech rychlým vyvíjením páry. Přístroj je díky účinnému vyvíječi páry o výkonu 5,0 kW rozehřátý extrémně rychle. Další výhoda: vaření pod tlakem až do 120 °C vede k nejkratším časům přípravy, které můžete docílit při přípravě v páře. Pokrmy jsou připraveny obratem ruky, a to rovnoměrně a profesionálně.

  • Co najdete exkluzivně jen u Miele?

DualSteam – viz technologie vyvíjení páry

Nerezový ohřevný prostor se lněnou strukturou

Dostatek místa, rychlé čištění: ohřevný prostor z nerezu nabízí užitný objem až 40 litrů, díky tomu zde najdou své místo i velké varné nádoby, např. pro celá kuřata nebo ryby. To Vám poskytuje možnost připravovat také kompletní menu pro 8 až 10 osob s větší volností a komfortem. Vedle velkorysé nabídky místa je ohřevný prostor absolutně korozivzdorný a snadno se udržuje.

Patentovaná redukce páry

Už krátce před ukončením přípravy se dvířka pootevřou, aby mohla pára pomalu unikat. Výhoda je, že po procesu přípravy nevystupuje při vyjímání pokrmů z trouby téměř žádná horká pára a vám je dopřáno více bezpečnosti při vaření.

Automatické udržování teploty

Po uplynutí doby přípravy se pokrmy udržují automaticky teplé až 15 minut bez ztráty kvality. Tak se nic neděje, když se o pár minut zpozdíte.

Podrobné informace o parních troubách Miele.

Fotogalerie