Adam Kriss vydává singel Postcard k připravovanému seriálu kolem světa!




Přestože se svět dočasně zastavil a cestování je stále obtížnější, stále se najdou nadšenci, kteří se i v těchto časech vybírají na celosvětové cestovní expedice. Příkladem je i parta mladých lidí z Česka, kteří chtějí se starou dodávkou procestovat svět. Titulní píseň do jejich seriálu dnes vydává mladý folkový talent Adam Kriss.

Vše začalo na ulici.

„Byl hezký den a vybral jsem se zahrát si na ulici na pěší zóně na pražském Andělu. Asi po pár písničkách ke mně přišel dnes už kamarád Filip a řekl mi, že se mu líbí, že na ulici hraju i vlastní písně a že by byl rád, pokud bych mu napsal titulní song do jejich seriálu. V té chvíli jsem nemohl odmítnout. Už na prvních setkáních se mi jejich idea velmi líbila a stále více jsem se těšil na výsledek," říká Adam.

Banjo a xylofon dávají písni cestovatelskou duši.

„Když jsem dokončil hudbu, přišel jsem k Alasdairovi Bouchovi, který skladbu otextoval. Je to britský písničkář žijící v Praze.

Celou atmosféru podtrhuje zvuk starého rezavého xylofonu, který jsem nahrál ve svém domácím studiu. O pár dní jsme už nahrávali ve studiu The Artway Record Booth v centru Prahy. Vokály dokonce nahrával kamarád Cigarette Pillowba, se kterým občas hraji na ulici.Velký dík patří také celému týmu lidí, kteří na singlu spolupracovali. Je to v nahrávce opravdu slyšet.

Nahrávku jsme podpořili CD a reálnými pohlednicemi s jednotným vizuálem vycházejících z brouků. Dokonce zde bude i Instagramový efekt se stejným jménem- Postcard," dodává písničkář Adam Kriss.

Na několikaletou výpravu s sebou vezmou i domácího mazlíčka.

„Rádi bychom jeli z České republiky Evropou až do Portugalska a přes Španělsko se pak vrátili zpět do Německa. Odtud pošleme náš Mercedes 409L (r.v. 1980) i s Jawou 90 (r.v. 1971) do Jižní Ameriky, abychom mohli navštívit ohnivou zemi a pokračovat skrze celou Ameriku až na Aljašku. Následně se vrátíme napříč Kanadou do Evropy, abychom mohli posléze navštívit Turecko, Gruzii, Rusko a celkově blízký východ.

Naše cesta bude trochu zvláštní tím, že pojedeme společně dvě generace, my novomanželé Filip a Iva + Filipovi rodiče a náš věrný čtyřnohý přítel Shadow. Během cesty chceme točit a rovnou sdílet seriál o našem dobrodružství. Právě k tomuto seriálu jsme požádali Adama složit a nahrát tuhle novou pecku. Bude to oficiální seriálový song, který uslyšíte v každém videu. Už teď, když se do písničky zaposloucháme, se hned vidíme na cestě! Je to bomba!," říká autor idey Filip Kadlec.

Fotogalerie