Zachraňme pražskou Fantovu kavárnu




Nově zrekonstruovaná Fantova kavárna v Praze nyní, stejně jako většina podniků tohoto segmentu, doslova bojuje o přežití. Majitelé se rozhodli uspořádat veřejnou sbírku, aby mohli nadále pokračovat.

„Již před xlety jsme měli jeden velký sen, a tím bylo navrátit na hlavní nádraží v Praze zpět proslulou Fantovu kavárnu. V celé její secesní podobě a vzdát tak hold architektovi budovy hlavního nádraží - profesorovi Josefu Fantovi.  Zúčastnili jsme se výběrového řízení, které jsme nakonec vyhráli a pomalu si začali tento sen plnit. Spojili jsme se i s lidmi, kteří pana Fantu osobně znali, abychom docílili kýženého efektu. Interiér jsme odladili do posledního detailu, menu připravili pro všechny generace a k edukativní formě připravili Fantovy noviny, kde se návštěvníci mohou dozvědět nejzákladnější informace o panu profesorovi. Vše vypadalo fantasticky... ale... přišla první vlna koronakrize a my museli slavnostní otevření posunout o tři měsíce. Tzv na červen 2020. Hlavní nádraží však nemělo takovou návštěvnost. My to ale nevzdávali. Než přišla druhá vlna a my museli zavřít úplně. Nyní však doslova bojujeme o přežití,“ prozradil spolumajitel kavárny Radek Hermann.

Vybrané peníze budou použity na výplaty a nájemné. Vy si tak můžete na portále předplatit kávy, pronajmout prostory nebo si nechat poslat pohled s poděkováním či po sobě pojmenovat moučník.

„Do Fantovy kavárny jsme vložili celé své úspory a ideály. Nechceme to vzdát. Myslíme si, že to má smysl a že si to historie hlavního nádraží v Praze zaslouží. Není to jen business uzavřel pan Hermann.

Pokud byste se i vy chtěli zapojit do této sbírky, tak můžete zde:

https://www.hithit.com/cs/project/8968/zachranme-fantovu-kavarnu-v-praze

Fotogalerie