Česká rodinná zlatnická firma přichází s novou kolekcí náramků




Náramky doprovázejí člověka už po tisíce let. Podle archeologů se první náramky objevily už před 7 000 lety v Egyptě, Mezopotámii a Číně. Původně se vyráběly z trávy, kůry stromů nebo mědi a bronzu. Přibližně od roku 2 000 před naším letopočtem se k jejich výrobě začalo používat zlato a stříbro, náramky se staly dekorativnějšími, a často je zdobily mušle a kameny. Spolu s dalšími šperky se staly symbolem bohatství a statusu a hojně se nosily ve starém Řecku a Římu. V Evropě byly náramky znovu objeveny v 17. století a od té doby se staly nedílnou součástí života žen, ale i mužů. V dnešní době nalezneme náramky vyrobené z nejrůznějších materiálů, často se nosí i několik náramků najednou a mezi mladou generací jsou populární náramky, které podporují určitě téma nebo spojitost s vybranou událostí.

Nová kolekce náramků z dílny české rodinné zlatnické firmy JK Jitka Kudláčková, která osloví hlavně mladou generaci, vznikla ve spolupráci Jitky Kudláčkové a nejmladšího člena výrobního týmu, Martina Votavy. Martin pracuje ve společnosti JK Jitka Kudláčková dva roky a pomáhá značce lépe porozumět mladší generaci. „Věděl jsem, že chci být šperkařem již od 8. třídy. Je to pro mě splnění mého snu. Každý den mi dělá radost, že můžu z drahých kovů a kamenů vytvářet předměty, které lidem udělají radost a přinesou jim do života krásu a trvalou hodnotu,“ říká Martin Votava.

Náramky jsou tvořeny barevnými šňůrkami, které lze snadno utahovat a měnit a jsou vždy zdobeny vybraným motivem z jedné z existujících kolekcí šperků. Kruh v různých barvách zlata zapadá do kolekce Tricolor, křížek je zase motivem z kolekce Láska, víra, naděje. Brzy se objeví i motivy z dalších kolekcí.

Náramky mohou být ideálním dárkem pro mladší členy vaší rodiny nebo skvělým doplňkem pro páry, které chtějí nosit nějaký společný prvek. Vybírat můžete z barev vhodných pro ženy i muže.

Fotogalerie