Doubleshot představuje Start, edici káv tradiční chuti vytvořenou pro domácí pressovače a moka konvičky




Když se řekne výběrová káva, představíte si obvykle nápoj se šťavnatým, ovocným chuťovým profilem. Někdy se může zdát i kyselá nebo mít v sobě tóny čajové. Ale není to podmínkou. V nové edici s názvem Start doubleshot upražil kávu tak, aby v sobě měla mnohem více těch klasičtějších chutí a aby si rozuměla s domácím vybavením. Start je zkrátka nejpohodlnější a nejuniverzálnější káva od doubleshotu a ideální start do světa výběrové kávy i vašeho rána.

Start je káva určená na espresso, kterou ocení hlavně milovníci tradičnějších chutí. Pražená je o něco tmavěji, než je v doubleshotu obvyklé, díky čemuž její silná a výrazná chuť vyniká i na domácích automatických a poloautomatických kávovarech. „Domácí přístroje totiž kávu často podextrahovávají, protože nejsou tak výkonné jako ty profesionální. Neudrží soustavný tlak a k tomu jejich mlýnky zpravidla nemelou dostatečně na jemno. Výsledkem tak u světle pražených káv může být spíše kyselé a chuťově ploché espresso. A to bychom neradi, aby si s naší kávou kdokoliv spojoval. Proto jsme vymysleli Start, do kterého vybíráme odrůdy, které jsou skvělé i při tmavším pražení, díky kterému ze zrn dostanou super kávu i méně výkonné stroje,” vysvětluje Jaroslav Tuček, zakladatel doubleshotu. Start však oceníte, i pokud žádný pressovač nemáte, protože se hodí i do moka konviček nebo do french pressu.

Kávy z edice Start budou zaručeně chutnat tradičnějším kávomilcům, tedy těm, kteří ovocnějším tónům kávy ještě nepřišli tak úplně na chuť. Start má stejně jako všechny výběrové kávy etický i ekologický rozměr, zároveň však chutná po čokoládě, karamelu, případně pražených oříšcích, tedy tak, jak si chuť kávy vybaví pořád ještě většina lidí.

Složení espresso směsi Start obměňuje doubleshot 2x ročně, aktuálně si můžete vyzkoušet doma směs káv z Guatemaly (Hunapu) a Brazílie (Bobolink).

Start Espresso, 350 g, na doubleshot.cz za 290 Kč.

Start Espresso koupíte na e-shopu doubleshotu a také v kavárnách Můj šálek kávy, Místo a v espresso baru v Alza.cz

Fotogalerie