Mikolas Josef se vrací a cedil u toho krev!




Mikolas Josef se opět navrací a doslova a do písmene při tom cedil krev! Nebylo to tak jednoduché… Novým singlem a videoklipem reaguje na současnou složitou dobu a navazuje na nedávné prohlášení. Je o odmítání neupřímných vztahů, odmítání falešného světa sociálních sítí, o bezmoci a složité situaci umělců, kdy je ohrožena jejich existence a nepřichází pro ně ve skutečnosti žádná řešení. Červeným „STREAMUJ“ přes krvavý cover vybízí ke Streamování.  

Jak Mikolas vysvětluje: „V době, kdy se musíme přizpůsobit a zastavit svoje koncerty, má smysl otevřít téma nelegálního stahování hudby, videoklipů ale i filmů a podpořit tak vnímání hodnoty umění. V běžném obchodě taky zaplatím, za to, co si koupím“. Podle Mikolase je v této době nutností naučit se hledat hudbu na legálních digitálních hudebních službách a vnímat ji jako produkt, který vznikl za určitých nákladů.

Mikolas se začátkem tohoto roku odmlčel nejen na sociálních sítích a zdůvodnil to potřebou odpočinout si po 2 letech, kdy strmě stoupla jeho popularita. Od buskingu (hraní na ulici) na ulicích se dostal v rámci Eurovize (2018) na podia před desetitisíce diváků.

V roce 2019 vyprodal Forum Karlín svojí show a pokračoval dalšími koncerty nejen v Čechách, ale i v Polsku, Řecku, Španělsku. Rok 2019 zakončil úspěšnou vánoční tour a na začátku roku 2020 se rozhodl vzdálit ze sociálních sítí.

Zdravotní problémy, o kterých se zmiňoval ve svém, po dlouhé době prvním, postu na Instagramu začal řešit. I když se to na koncertech nezdá, Mikolas má diagnostikováno střednětěžké astma, se kterým se léčí a vydává nový singl Lalalalalalalalalala.

Fotogalerie