Wellness víkend v Mariánských Lázních spolehlivě dobije vaše baterky




Přemýšlíte, jak si před začátkem podzimu a zimy dobít baterky a posílit imunitu? Doporučujeme vám vyzkoušet wellness víkend v Mariánských Lázních. Vybrané lázeňské hotely Ensana v Mariánských Lázních otevřeli pro své hosty již před létem a jsou tak připraveni přivítat všechny, kdo si chtějí užít wellness víkend v překrásném prostředí tohoto západočeského lázeňského města.

Lázeňské hotely Ensana nabízejí nespočetné možnosti, jak pro sebe udělat něco užitečného a jak si užít opravdu relaxační víkend. Díky jedinečným přírodním zdrojům, nabízí Ensana nejrůznější procedury, které přinesou detox a ozdravení pro vaše tělo a mysl a skvěle posílí vaši imunitu. K wellness víkendu ale patří také možnost nechat se hýčkat, a tak je samozřejmě možné využít i wellness a beauty služby hotelu jako masáže a rituály nebo kosmetická ošetření s pomocí přípravků přírodních značek Pharmos Natur a Comfort Zone. K dispozici jsou rovněž jedinečné historické Římské lázně v hotelu Nové Lázně, bazény, sauny, solná jeskyně a fitness.

Mariánské Lázně jsou proslavené hojností přírodních léčivých zdrojů. Kromě mnoha přírodních minerálních pramenů jsou to také přírodní rašelina a Mariin pramen, mocný vývěr přírodního CO2 plynu, který dal městu jméno. Ačkoli se Mariánské Lázně nachází na malé ploše, voda z různých minerálních pramenů vykazuje velkou rozmanitost chemického , a tak působí léčebně při nejrůznějších zdravotních obtížích od respiračních, přes problémy pohybového aparátu nebo například onemocnění ledvin.

Podzim a zima jsou obdobím častých respiračních onemocnění a posílení imunity a dýchacího ústrojí nám může pomoci přečkat zimu bez větších zdravotních problémů.

K léčbě dýchacích cest jsou využívány inhalace minerálních vod, ke kterým jsou v případě potřeby přidávány přírodní soli, nebo odvary z bylin. Blahodárně působí také sauna, solné jeskyně a minerální koupele s přísadou soli z mrtvého moře.

Hlavním programem pro nadcházející podzim je Program IMUNITA na 7 nocí, obsahující oxygenoterapie, inhalace z minerálních vod, dechová cvičení, minerální koupele, suché plynové koupele, plavání, saunování i masáže. To vše po konzultaci s lékařem, který všechny procedury doporučí a náležitě   vysvětlí. Seznamte se s procedurami, které nabudí imunitní systém, pomohou detoxikaci organismu a posílí dýchací cesty.

Mariino jezírko s oxygenoterapií

Naprostá rarita v českém lázeňství, kterou si můžete vyzkoušet právě v Mariánských Lázních. Procedura, jejíž kořeny sahají až do roku 1905, je založena na využití speciálního bazénku, kde jste po pás usazeni do přírodního plynu CO2, vyvěrajícího přímo z Mariina pramene. V kombinaci s oxygenoterapií zlepšuje prokrvení těla i saturaci hemoglobinu kyslíkem a má tedy velmi příznivý

dopad na regeneraci buněk a zpomalení procesu stárnutí. Video-projekce a další doprovodné relaxační efekty ještě prohloubí váš dobrý pocit.

Suchá plynová lázeň CO2

Další zcela jedinečná procedura, kdy ležíte oblečení ve velkém plastovém pytli, který je utěsněný těsně pod pažemi. Do pytle je vháněn plyn, který se přes oblečení a kůži vstřebává do těla. Zpomaluje tak srdeční aktivitu a snižuje krevní tlak. Procedura také zlepšuje krevní oběh, činnost ledvin a má protizánětlivé účinky. Tento plyn také stimuluje produkci hormonů testosteronu a estradiolu a zlepšuje tak sexuální funkce nebo ulevuje ženám od menopauzálních příznaků.

Minerální koupele s přírodním CO2

Koupel v přírodní minerální vodě s vysokým obsahem CO2, přírodních solí a huminových kyselin. CO2 probublává na vaší kůži a vytváří příjemný šimravý pocit. Opět je kůží vstřebáván do těla, což vede ke

zpomalení srdeční aktivity, snížení krevního tlaku. Opakované procedury vedou ke zlepšení fungování krevního oběhu, činnosti srdce a ledvin, pomáhá také se zmírněním stresu a úzkosti. Po koupeli následuje suchý zábal, který zajistí maximální prospěch z procedury pro vaše tělo a mysl.

V Mariánských Lázních naleznete nejen lázně, ale také neuvěřitelně čistý vzduch, nespočet parků a lesů, překrásnou přírodu a také nekonečné možnosti pro sportovní vyžití. Neváhejte a naplánujte si wellness víkend s kamarádkami nebo partnerem. Zaručujeme vám, že se po víkendu budete cítit jako nový člověk.

Pro Ensanu je bezpečí a zdraví hostů na prvním místě, a proto je zvýšená pozornost věnována všem bezpečnostním a hygienickým opatřením týkajícím se COVID-19. Všichni zaměstnanci Ensana jsou pravidelně testování a ve veškerých provozech nosí roušky. Váš volný čas si tak můžete užít v klidu a bez starostí.

Pro více informací navštivte https://www.ensanahotels.com/cz