Zlepšete svou golfovou hru s novým laserovým dálkoměrem COOLSHOT 40i GII




Společnost Nikon dnes oznámila uvedení laserového dálkoměru COOLSHOT 40i GII pro golfisty, který je aktualizovanou verzí modelu COOLSHOT 40i. Dálkoměr COOLSHOT 40i GII poskytuje golfistům výhodu svým výrazně rozšířeným rozsahem měřených vzdáleností 7,5–1 460 m, který usnadňuje změření vzdálenosti k praporku. Technologie LOCKED ON poskytuje maximální jistotu při měření vzdálenosti k samotnému praporku, kdy nedochází k riziku změření vzdálenosti v pozadí.

Tento laserový dálkoměr je určen pro častou hru a oficiální soutěže, protože model COOLSHOT 40i GII nabízí dva režimy měření: Golfový režim (měření vzdálenosti upravené o sklon a skutečné vzdálenosti) a režim skutečné vzdálenosti (pouze měření skutečné vzdálenosti). Přepínání mezi oběma režimy je snadné, pouhým dotykem tlačítka. Během hry na turnaji mohou pořadatelé jasně vidět blikající LED indikaci režimu skutečné vzdálenosti, která vyjadřuje, že není použito měření sklonu stoupání/klesání.

Při normální hře pomáhá měření vzdálenosti upravené o sklon v golfovém režimu zlepšit efektivitu na hřištích, kde sklon do kopce nebo z kopce komplikuje správné posouzení vzdálenosti. Technologie HYPER READ poskytuje okamžité změření vzdálenosti za přibližně 0,3 s, zatímco kompaktní a lehké tělo dálkoměru zaručuje jeho komfortní používání při trávení dlouhých dnů na hřišti.

Nový dálkoměr COOLSHOT 40i GII je ideální volbou pro golfisty, kteří chtějí zpřesnit svoji hru.

*Pokud zamýšlíte použít dálkoměr COOLSHOT při oficiální soutěži, zjistěte si předem místní pravidla.

Klíčové vlastnosti

  • Rozsah měření: 7,5–1 460 m
  • Technologie LOCKED ON*: Značka LOCKED ON informuje, že se jedná o vzdálenost k nejbližšímu objektu. Při měření překrývajících se objektů je v hledáčku vzdálenost k nejbližšímu objektu zobrazena včetně značky LOCKED ON. Například na golfovém hřišti je jasně vidět, že byla změřena vzdálenost k praporku, i když jsou v pozadí stromy.
  • Rychlá a stabilní odezva měření bez ohledu na vzdálenost — HYPER READ.
  • Zobrazení výsledků měření za cca 0,3 sekundy.
  • Golfový režim zobrazující vzdálenost upravenou o sklon (horizontální vzdálenost ± výška), která je vodítkem pro to, jak daleko je třeba odpálit míček, a je ideální pro použití na golfových hřištích ve svahu do kopce i z kopce — technologie ID (stoupání/klesání).
  • Dva režimy zobrazení naměřených hodnot: Režim skutečné vzdálenosti a golfový režim (měření vzdálenosti upravené o sklon a skutečné vzdálenosti). Přepnutí mezi oběma režimy se provádí snadno jedním stisknutím tlačítka. Režim skutečné vzdálenosti lze použít při oficiálních golfových turnajích a golfový režim zobrazuje jako pomůcku vzdálenost, na jakou je třeba odpálit míček.
  • Indikace skutečné vzdálenosti s výraznou vnější signalizací, která informuje o skutečnosti, že nebyla použita funkce měření stoupání/klesání (technologie ID). Při použití režimu skutečné vzdálenosti bliká během zapnutí dálkoměru indikace zeleně. Pozorovatelé si tak mohou snadno ověřit, že nebyla použita funkce měření stoupání/klesání (technologie ID).
  • Režim priority prvního objektu. Při měření překrývajících se objektů se zobrazuje vzdálenost nejbližšího objektu — užitečná vlastnost při golfu, která dovoluje změřit vzdálenost k praporku na hřišti se zalesněným pozadím.
  • Jednorázové nebo trvalé měření (až 8 sekund).
  • Vysoce kvalitní monokulár s 6násobným zvětšením a vícenásobnými antireflexními vrstvami pro jasný a brilantní obraz.
  • Velký okulár pro snadné pozorování (18 mm).
  • Velké předsunutí výstupní pupily pro snadné pozorování obrazu i při použití brýlí.
  • Odolnost vůči dešti — ochrana ekvivalentní JIS/IEC třídy 4 (IPX4) (podle testovacích podmínek společnosti Nikon).

*Jednorázová měření: Při měření překrývajících se objektů a zobrazení vzdálenosti k nejbližšímu objektu se současně zobrazí značka LOCKED ON.

*Trvalá měření: Při změně zobrazených hodnot směrem k bližšímu objektu se zobrazí značka LOCKED ON.

*Přípustná teplota: −10 °C až +50 °C.

Fotogalerie