Jednoduchý recept: Bramborové špízky




Už jste někdy ochutnali bramborové špízy? Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně ze zahrádky nebo se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin.

Představují jednoduchou, lehkou, plnohodnotnou a zároveň až dětsky hravou verzi správné svačinky. S přípravou vám určitě rády pomohou i šikovné dětské ručičky. Náš recept se kromě brambor skládá také z cherry rajčat, tvrdého sýra a bazalky. Ocení ho vegetariáni a ti, kteří si přejí odlehčit jídelníček a současně si taky pochutnat. Jelikož pokrm září všemi barvami, stoprocentně o něm můžeme říct, že ho jíme už jenom očima.

Počet porcí: 4-8 porcí, doba přípravy: 35 minut, náročnost: *

Ingredience:

  • 8 nových brambor
  • 150 g oblíbeného tvrdého sýra
  • 200 g cherry rajčat
  • hrst čerstvé bazalky
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Brambory uvařte ve slupce a nakrájejte na tlustší kolečka.
  2. Sýr si nakrájejte na silnější plátky a rajčata na půlky.
  3. Napichujte na párátka a dozdobte listy bazalky.
  4. Zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.

Dobrá rada na závěr: Věděli jste, že cherry rajčata obsahují různé typy antioxidantů, od nichž se odvíjejí jejich barvy? Červená mají nejvíce lykopenu, oranžová beta karotenu a žlutá zeta karotenu. Další antioxidanty typu flavonoidů se nacházejí v hnědých a černých plodech.

Foto, zdroj a více informací: www.akademiekvality.cz