Petr Kotvald s Petrou Hřebíčkovou dováděli v hotelu




Nový snímek Štěstí je krásná věc s Petrou Hřebíčkovou a Karlem Zimou v hlavních rolích vejde 27. srpna do kin. V romantické komedii plné bláznivých situací se kromě dvou písní Richarda Müllera objeví i známý megahit Mumuland v podání Petra Kotvalda. A nezazní pouze jako hudební doprovod filmu, ale samotný oblíbený interpret se objeví i v místech, kde by ho nečekal vůbec nikdo.
Hit, který se svého času kradl do hlav všem, kteří si alespoň občas zapnuli rádio, vznikl v roce 2001. Petr Kotvald se při jeho vzniku inspiroval od britské taneční kapely KLF, která v písni Stand by The JAMs zpívá o ztraceném kontinentu Mu, který se podle pověstí nachází kdesi v Pacifickém oceánu. Pro Kotvalda znamenal na počátku nového milénia velký comeback.
Píseň si evidentně oblíbila i postava Jany v podání Petry Hřebíčkové. Má ji totiž nastavenou jako vyzvánění v mobilu. Čenda (Karel Zima) pro svou manželku vymyslí velké překvapení, které na ni čeká po probuzení v hotelovém pokoji.

„Úplně jsem si to podle popisu ve scénáři neuměl představit, ale je to zábavné. Už jsem viděl první klapku a dobrý," prozradil Petr Kotvald bezprostředně po natáčení.On byl strašně fajn a profesionální. Zírala jsem na to jako blázen. Bizarní to samozřejmě bylo, takže jsem nemusela vůbec hrát, že se směju," prozradila o zkušenosti s Petrem Kotvaldem Petra Hřebíčková.
Scéna je jen jednou z mnoha bláznivých situací, které se ve filmu objeví. V nové romantické komedii nezaměstnaný pár v podání Petry Hřebíčkové a Karla Zimy vyhraje velký balík peněz v loterii.

„Je to komedie o dvojici, která vyhrála obrovskou částku peněz, což ale začne narušovat jejich vztah,“ řekl režisér Jiří Novák, který má za sebou seriály jako Kafe & Cigárko, Comeback či dokumentární Na cestě.

Ve filmu se objeví také Jan Dolanský jako bratr hlavního hrdiny, jejich otce ztvárnil Ondřej Pavelka a nepřejícího souseda Marek Taclík. V dalších rolích diváci uvidí například Tomáše Jeřábka, Zdeňka Godlu, Markétu Hrubešovou, Jaroslavu Pokornou, Martina Písaříka, Davida Novotného či Leoše Nohu.  

Snímek Štěstí je krásná věc se natáčel loni na jaře v Praze a ve středočeské obci Líšná a jejím okolí. Distributorem filmu je BIOSCOP.

Fotogalerie