Objevte „W“ RESTAURANT & WHISKEY BAR, místo plné skvělého jídla a chutné whisky




V samém srdci pulzující Prahy, v rozsáhlých podzemních prostorách nedaleko Staroměstského náměstí, naleznete místo provoněné nezaměnitelným aroma té nejkvalitnější whisky. Unikátní koncept, kombinující restauraci s barem a jednou z nejširších kolekcí whiskey na světě, můžete zažít právě tady, v „W“ RESTAURANT & WHISKEY BAR!

Vyberte si z více než 1000 druhů whisky, která je servírována v doprovodu skvělého jídla a jedinečné atmosféry. „W“ RESTAURANT přináší ty nejlepší pokrmy z moderní středomořské kuchyně, vždy založené na kvalitních surovinách. Ať už šťavnaté steaky a čerstvé ryby připravované na speciálním grilu s dřevěným uhlím, vegetariánské speciality nebo božské domácí dezerty, to vše vám zajistí nezapomenutelný gastronomický zážitek.   

Whisky, kterými jsou v prostorách restaurace a baru obloženy celé stěny, sem docestovaly skoro ze všech koutů světa: Irska, Skotska, Japonska, Tchaj-wanu, Indie, Kanady a USA, několik jedinečných kousků však pochází také z naší domoviny a ze Slovenska. Za zmínku stojí například česká whisky Hammerhead 25 y. o. z českého ječmene a křišťálové vody z Plzeňska, která zrála přes 20 let v sudech z českého dubu. Dále také exklusivní whisky, jako jsou vzácné edice od palírny Macallan nebo Highland Park. Předností „W“ RESTAURANT je, kromě velmi širokého výběru, i rozpětí stáří od mladých whisek až po ty, co se nechaly zrát až 30 let. Ochutnat tu můžete whisky, které zrály v sudech po různých vínech, díky čemuž jsou příjemně sladké, nebo naopak whisky, jež díky použití rašeliny při sušení sladu získaly typickou kouřovou chuť. K dispozici jsou také whisky, které se již nevyrábějí, jako například Nikka Pure Malt White, a jež po vypití už v nabídce nebudou k dispozici.

Motto restaurace: „Každá whisky má svoje místo a čas. Neexistuje whisky, která by byla špatná nebo naopak ta nejlepší, protože ráno člověk „sáhne“ po jiné než večer.“

Hosté v nabídce naleznou také koktejly, z nichž každý má co nabídnout. Některé jsou lehčí, pro lidi, co s whisky teprve začínají, další jsou výraznější a silnější, pro ty, kteří vyhledávají onu výraznou chuť destilátu z dubových sudů. Pro daný koktejl navíc můžete najít tu pravou chuť whisky z více jak 100 druhů, proto si ve „W“ RESTAURANT každý najde to svoje a tím uspokojí i své chuťové pohárky. Jak říká hlavní barman: „V rámci své návštěvy můžete whisky nejen ochutnat, ale díky degustaci vedené profesionálním expertem na whisky také zjistit, jak si tento vznešený alkoholický mok správně vychutnat a se kterými pokrmy si nejlépe padne do noty. Na své si přijdou i milovníci kvalitního vína, na které čekají pečlivě vybrané lahve nejen z tradičních zemí jako je Franci či Itálie, ale i špičková izraelská vína. Přijďte strávit příjemný večer nebo se zastavte přes oběd, kdy na vás čeká znamenité polední menu!“

„W“ RESTAURANT & WHISKEY BAR

Maiselova 1, Praha 1

www.wrbmprague.cz

Fotogalerie