Vinařství týdne: VINAŘSTVÍ U SAMSONŮ




Nový projekt Tvůjvinař.cz přináší jedinečnou nabídku vín, která vybrali přímo vinaři – ať už kvůli ocenění, nebo zvláštnímu vztahu k nim. Každý vinař může poskytnout pouze 6 vybraných lahví.

Filozofie: Kvalita a harmonie | Motto: Tradiční vína s kořeny

Založení rodinné vinařské tradice Jakubem Samsonem se datuje do roku 1880. V současné době se vinařství věnuje již 5. generace.

Od roku 1880 již 5. generace vyrábí kamenná vína z Velkých Němčic ojedinělou, tradiční, oxidativní technologií našich předků, bez umělých kvasinek, s vlastními odrůdovými zákvasy a minimalizací chemie. Vína se vyznačují jemnější aromatikou, harmonií, s příjemnou kyselinkou, zbytkovým cukrem, vysokým extraktem a odpovídajícím alkoholem. Převažují vína v kategorii reserva, tj. vyrobených v kvalitně zavíněných sudech s vinným kamenem a dodržením zásad odrůdovosti. Výsledkem jsou unikátní, velká, harmonická vína s příjemnou zralostí, chutí a odrůdovostí, neovlivněná módními trendy.

Novinka: Rulandské bílé 2016, Vinařství U Samsonů

Tento velmi kvalitní Pinot blanc původem z Francie vznikl jako pupenová mutace v rámci skupiny odrůd PINOT. Vyzrálé víno má zelenožlutou barvu. Díky své příjemné zralosti se svěží aroma mění na vůni vyzrálých hrušek a chlebové kůrky. Plná a minerální chuť je podtržena příjemnou dochutí sudu, ve kterém zrálo. Víno patří již po 4 generace mezi klenoty rodinného vinařství U Samsonů. 

Párování s pokrmy: hodí se k uzeným rybám, méně výrazným úpravám hovězího a vepřového masa a tvrdým sýrům.

https://www.tvujvinar.cz/nabidka-vin/rulandske-bile-2016--vinarstvi-u-samsonu/

Další vína:

Ryzlink vlašský 2016, Vinařství U Samsonů

Ryzlink vlašský je další oblíbená odrůda Rodinného vinařství U Samsonů. Má příjemnou zralost, a přitom svěží vůni a chuť. Je plné a harmonické. Hodí se jak k běžnému pití, tak k dlouhodobé archivaci. Toto jiskrné víno s nazelenalými odlesky patří již po 3 generace mezi chloubu rodinného vinařství. 

https://www.tvujvinar.cz/nabidka-vin/ryzlink-vlassky-2016--vinarstvi-u-samsonu/
Müller Thurgau 2016, Vinařství U Samsonů

Müller je víno, které nikdy nesmělo chybět v odrůdové nabídce Rodinného vinařství U Samsonů. Zralé má zelenožlutý odstín. Při běžné konzumaci s rodinou a přáteli naladí příjemnou atmosféru, jistotu a nikdy nezklame.

https://www.tvujvinar.cz/nabidka-vin/muller-thurgau-2016--vinarstvi-u-samsonu/
Svatovavřinecké 2016, Vinařství U Samsonů

Toto Svatovavřinecké, tmavě rubínové barvy, po generace doplňuje gastronomii rodinného vinařství U Samsonů. Unikátní technologie výroby a dlouhodobé zrání na sudu a lahvi dělá víno plné, s příjemnou vůní a chutí určené pro náročnou klientelu. 

Párování s pokrmy: Hodí se k tmavým masům, ke kořenité úpravě masa, ke zvěřině, k hutným jídlům a sýrům s ušlechtilou plísní.

https://www.tvujvinar.cz/nabidka-vin/svatovavrinecke-2016--vinarstvi-u-samsonu/

Veltlínské zelené 2015, Vinařství U Samsonů

Toto jiskrné víno zvané „Meďák“ se zlatavými odlesky patří již po 5 generací mezi chloubu Rodinného vinařství U Samsonů. S tímto Veltlínem máte jistotu, že ochutnáte z nejlepšího, co toto vinařství produkuje.

Párování s pokrmy: hodí se k moravské domácí kuchyni, ke smaženým rybám, k vařenému hovězímu a drůbeži.

https://www.tvujvinar.cz/nabidka-vin/veltlinske-zelene-2015--vinarstvi-u-samsonu/
Zweigeltrebe Rosé 2018, Vinařství U Samsonů

Troufalé i nesmělé víno se zářivými malinovými odlesky patří k modernějším produktům Rodinného vinařství U Samsonů. Toto Rosé je vhodné jako osvěžující pití nejenom na horkou pláž a k bazénu. Svojí lehkou zralostí vám navodí příjemné vzpomínky na horké léto ve společnosti vašich blízkých. 

Párování s pokrmy: lehká jídla z králíka, ryb a kuřete. Vhodně doplní těstovinové saláty a dezerty.