Z beznaděje k Herášku: Aneb co vznikne z celodenní péče o dceru?




Jeho dcera se narodila s vzácnou genetickou vadou, kterou na celém světě trpí pouhých několik stovek lidí. V Česku je dnes sedmnáctiletá Simonka jediná. Kombinované postižení, epileptické záchvaty, gastroenterologické a proktologické potíže a tak dále. Je toho hodně, s čím se musí Petr Šméral a jeho dcerka vypořádat. Zvládají to, a dokonce společně tvoří. Petrův nápad se zhmotnil do podoby nového snacku Herášku.
Sami dva jsou od roku 2011. Nejprve to vypadalo, že Simonka bude žít v rámci možností normálně. Chodila do školy, jezdila na výlety, do přírody. V roce 2017 se však její stav rapidně zhoršil a Petr stál před životním rozhodnutím. Opustil svůj dosavadní život a všechen čas začal věnovat své největší lásce - dceři. Simonku nechal doma a stará se o ni 24 hodin denně. Šílené stavy se střídaly s beznadějnými, chvíle optimismu se velmi rychle změnily v otázky, co bude dál. 

Možná to zní neuvěřitelně, ale nejen, že tihle dva spolu dnes skvěle fungují, ale nevěřili byste, co z takové non stop péče může vzniknout za super nápad. Ten Petrův se zhmotnil do podoby nového snacku Herášku, který je vyrobený z hrášku a slunečnicového oleje. Když je pak vysmažený do oříškově křupavých kuliček, vznikne neuvěřitelná dobrota (více informací najdete na herasek.cz). 

„Svým receptem a technologií výroby bych rád propojil svět rodičů, kteří pečují o děti se speciálními potřebami. Tento produkt totiž nemá na trhu konkurenci stejně, jako tito rodiče,“ usmívá se Petr. A jak už jste jistě poznali, on opravdu ví, o čem mluví. I proto vzniká nový spolek "Rodiče a pečují o děti se speciálními potřebami". A ruku na srdce, všichni tihle lidé si zaslouží obrovský obdiv.

Už za dva týdny se rozeběhne kampaň na největším crowd fundingovém portálu Hithit, kde bude Petr Herášek prezentovat. V rámci této kampaně teď vymýšlí nejrůznější odměny, které v rámci toho bude moci zpeněžit. Balíčky s Heráškem? Hm, dobré, chutné, ale trošku nudné, nemyslíte? Ale co třeba stát se na den smažkou (tedy vyzkoušet si smažené Herášku?)? Nebo večeře s majitelem (žádné rande, samozřejmě) či motivační setkání? Co dál? Napadá vás něco? Tak napište Petrovi, co se vám honí hlavou na mail petr.smeral@herasek.cz. Pomůžete opravdu dobré věci!

Fotogalerie