Miloš Pokorný to už zase rozjíždí na rádiu Expres FM, a to to rozjede v Tančícím domě




Ostřílený rozhlasový jezdec Miloš Pokorný každý všední den ráno v 7.00 startuje na rádiu Expres FM Ranní klub a rozjíždí jedinečnou show. Přináší pořádnou porci aktualit, zajímavá témata, hosty, kteří vám otevřou oči a samozřejmě světovou hudbu, která vás rozhodně naladí do celého dne

Vzpomínáte si na odhalení Tančícího domu?

Mě se takový solitery moderní architektury líbí, myslím si sem patří a Praha jich nemá moc. Takže když byl otevřen Tančící dům, potažmo Ginger and Fred, tak jsem tomu fandil, byť vím, že se to shledalo s velkou vlnou nesouhlasu, protože každá takováto stavba má svý pro a proti a fandy a lidi, který to vždycky budou nějakým způsobem pomlouvat, ale mě se to líbilo, protože si myslím, že speciálně na tom nábřeží, kde jsou nádherný starý baráky tu a tam může stát i něco trošku jinýho a jako rohový dům mi to přijde vlastně jako dneska už kus, který je jednoznačně focenej zahraničníma turistama a myslím si, že právem a je to jedna z dominant Prahy moderní architektury, takže za mě jednoznačně ano.

Jak jej vnímáte dnes?

Vnímám to, že to tam patří a myslím si, že to čím dál víc vnímaný, že to tam opravu má být. Že to vlastně rozbíjí trošičku tu, sice krásnou, ale určitou monotónnost toho nábřeží a vzhledem k tomu, že jsem bydlel na Podolským nábřeží, tak jsem to jezdil každý den a vlastně se mi líbí, že mezi těma starejma domama je to něco, co tam zapadá a zároveň je určitým způsobem v dnešním pohledu moderních budov už to není takový výkřik jako když se to odkrývalo, ale furt to prostě je jiná stavba, a myslím si, že takových v Praze tolik není.

Naprosto nečekaně jste se objevil v novém formátu, v novém pracovním působišti. Jak se v něm cítíte a jací jsou noví kolegové?

Kolegové jsou fajn. Jsem rád za tým, který dobudovává a koneckonců Michal, aliaz „Mik“ bude hrát v právě v Tančícím domě. Děláme nový formát, který, si myslím, v konkurenčním prostředí není, snažíme se kombinovat zábavu s informacema a vlastně to původní nastavení, tak jak jsem si ho původně vymyslel, tak pomaličku naplňujeme a myslím si, že do roka a do dne to bude fungovat. Takže za mě start ano, za mě v pořádku. I s chybama, ale v pořádku. 3. července to spolu trochu oslavíme. Začínají prázdniny, ale většina lidí z Expresu ještě neodjíždí, takže se dorazí podívat na ten nezaměnitelný výhled, kde si dají skleničku na worm up a chtěli bychom to pak ještě symbolicky zakončit na konci prázdnin takovou afterpárty tamtéž, jako vzpomínku za letošní sezónou.

Když už jsme u výhledů, jaký výhled z Tančícího domu je Váš nejoblíbenější?

Já můžu mluvit o těch, který jsem měl možnost vidět, protože jsou určitě místa, kam se běžný návštěvník nedostane nebo jsou nepřístupní nebo s povolením. Takže za mě jednoznačně za mě kolmo na Pražský hrad, kdy člověk vidí nábřeží, po pravé straně Národní divadlo, a to je takty to nejatraktivnější pro zahraniční návštěvníky. Tady vidí x dominant najednou.

Jak budete letos trávit léto, jakým se budete věnovat koníčkům? Budete cestovat?

Já jsem úplně překopal dovolenou, kterou jsem měl báječně naplánovanou. Měl jsem jet do Bretaně, cestou do Belgie a pak na koncert na koncer Billie Elish, protože dcera je velká fanynka a k Vánocům dostlala lístky na berlínský koncert, takže z toho nic není. Naštěstí je otevřená Belgie, tak uvidíme Bruk a Antverpy. Breteň jsem posunul, protože představa, že se nebudu moct podívat na maják, protože tam půjde 5 lidí denně, nebo že budu čekat 2 hodiny na mušle, než se na mě „ob stůl“ dostane, mě nebaví. Co se dalo, jsem posunul a velmi rád strávím léto v Český republice, třeba na střeše Tančáku.