Párty na střeše Tančícího domu mají jedinečnou atmosféru




Tančící dům je skutečný architektonický unikát, který najdete v srdci Prahy. První návrh byl předložen před třiceti lety, a tak je, co slavit. Při této příležitosti měli hosté VIP DANCING HOUSE – Million Dollar View Party v sobotu 20. června 2020 mimořádnou možnost projít si stavbu od střechy po sklep.

Historicky poprvé bylo možné nahlédnout do systému vzduchotechniky či topného systému domu. Ikonu české porevoluční architektury si prohlédli v doprovodu VIP hostů, mezi kterými nechyběla herečka Veronika Žilková s dcerou Agátou Hanychovou, ale ani MMA fighter Karlos Vémola, skladatel a dirigent Varhan Orchestrovič bauer, herec Lukáš Bech, česká rally závodnice Ollie Roučková či krásné missky. Atmosféra na večírku byla zalita energií díky kolumbijské zpěvačce a tanečnici Chika TORO, která se dělila o pódia s uznávanými umělci jako je například Popek Monster a Silvestre Dangond.

 

(skoro 6 mio zhlédnutí)

Myšlenka Václava Havla postavit na nároží Jiráskova náměstí dům s výhledem, který by sloužil veřejnosti jako umělecká galerie a zároveň by zaplnil prázdnou proluku po náhodném leteckém náletu na Prahu v roce 1945, se zrodila před třiceti lety. Podobu, tehdy naprosto nadčasové ikoně moderní architektury, vtiskli v roce 1990 architekti Vlado Milunić a Frank Gehry. Tančící dům nebyl přijímám odbornou ani laickou veřejností vstřícně. Vyvolával a dodnes vyvolává rozporuplné reakce, avšak dnes je již řada těch, kteří uznávají, že se zrodil fenomén české porevoluční architektury.  Své pojmenování stavba získala díky svým věžím, které připomínají postavy tanečníků Ginger Rogersové a Freda Astaira. Tančící dům se veřejnosti otevřel v roce 1996 a ještě téhož roku získal prestižní ocenění amerického časopisu Time v kategorii design roku.

Příležitost prozkoumat technické zázemí a další nepřístupné prostory včetně nové vyhlídky a vnitrobloku ikony české porevoluční architektury má široká veřejnost již od 9. června až do 31. srpna 2020. „Prohlídka technického zázemí a nepřístupných prostor začíná v Galerii Tančící dům a vstupné na „Technický okruh“ je zahrnuto v rámci vstupného na výstavu Bořka Šípka „Retrospektiva“. „Technický okruh“ má celkem osm částí a začíná ve druhém podzemním podlaží, kde je strojovna a končí na střeše. Lidé budou moci nahlédnout i do hotelových pokojů a otevřena je i nová terasa s neobvyklým výhledem na Pražský hrad, která nabízí i pohled do vnitrobloku na byt, kde roky žil bývalý prezident Václav Havel,” vysvětluje ředitel galerie Tančící dům, Robert Vůjtek. Tančící dům je známý hlavně díky umělecké galerii a vyhlídce na hrad, jen málo se ví, že celá čtyři patra od roku 2016 slouží jako hotel, který má celkem 40 designových hotelových pokojů.

Pokračovat budou i letní párty plné energie na střeše Tančícího domu můžete navštívit každý pátek, které mu jistě vrátí, co mu korona vzala. Můžete se těšit na vystoupení například DJs a moderátorů Expres FM, Roxtara s Adolfeenem, Varhana Orchestroviče Bauera, MMA fightery a celé řady dalších, léto je dlouhé…

Galerie Tančící dům

Jiráskovo náměstí 6, Praha 3

www.galerietancicidum.cz

Fotogalerie