Hamham.cz: Uvaří za vás na dovolenou i do práce. A ekologicky!




Nouzový stav, který byl vyhlášen na základě šíření koronaviru po celém světě, ukázal, že zájem Čechů o kvalitní hotová jídla je opravdu velký. I když jsou restaurace opět otevřené, s nastávající sezonou tuzemských dovolených možná mnoho z nás řeší, jak se v karavanu, kempu nebo možná i u vás na chalupě budete stravovat, když vařit každý den nechcete. Česká značka Hamham.cz s více než 14letou zkušeností ve vaření českých klasik to za vás vyřeší. Jídla jsou zabalená do speciálních hamham pytlíků, mají trvanlivost až 60 dní a v ničem si tak nezadají s domácím zavařováním rajské do sklenic, jak je spousta Čechů zvyklá si zásoby chystat.

Leckdo si možná říká, že domácí zavařování do sklenic je přece mnohem ekologičtější a praktičtější, protože sklo je recyklovatelné, kdežto pytlíky od jídla jsou na první laický pohled jen hromada plastového obalu. Navíc, u domácí přípravy má člověk jistotu, že v pokrmu nejsou žádná éčka a „vylepšováky“. Všechny tyto argumenty zní logicky, ve společnosti Hamham.cz je ale umíme vyvrátit.

Bez zbytečných aditiv

Hamham.cz se může pochlubit certifikátem Bez zbytečné chemie, tzv. CEFF Certified E-Friendly Food). Pokrmy neobsahují konzervanty, umělá sladidla, barviva a glutamáty. Do jídel se aditiva dostávají (z 90 % ) pouze z použitých surovin. V praxi to znamená, že pokud si chcete dát španělského ptáčka s párkem, i v tom párku, který si koupíte k domácí přípravě, nějaký ten konzervant bude. Stejně jako v Hamham „španěláku“. Férově tato éčka uvádí. Bez dusitanů uzeniny prostě nejsou, i když je naložíte do soli, prostě vzniknou, nebo použijete na dochucení např. mangold, který je sám o sobě na dusitany bohatý.

Nakupujte výhodně

Díky dlouhé trvanlivosti si můžete udělat zásobu na celou dovolenou, na první nákup s objednávkou nad 1000 Kč navíc se slevou 150 Kč, stejně tak na vás čeká malý dárek v případě, že máte svátek či narozeniny. Jídlo zaplatíte jednoduše kartou přes náš e-shop, při objednávce do 12 hodin vám objednávku zavezeme po Praze druhý den, Prahu-Východ a Prahu-Západ zavážíme jednou týdně.

Jídla si můžete nechat dovézt na adresu, nebo si je můžete bezkontaktně vyzvednout ve výdejně na Praze 8. Ke Stírce 338/51, 182 00 Praha 8, Kobylisy. Metro Kobylisy (200 m), Tramvaje 3, 10, 17, 24 zastávka Ke Stírce (50 m). Parkování pro zákazníky je přímo před obchodem.

Jídla od hamham.cz jsou řešením pro ty, kdo se nespokojí s polotovary nebo mraženým jídlem, nemají čas vařit, ale chtějí kvalitní kuchyni na úrovni jídla v restauraci.

Prázdninová klasika: Rajská s paprikami

Po domácku se obvykle papriky mletým masem plní, my jídlo z praktických důvodů připravujeme jako silnou rajskou omáčku s masovými kuličkami a pečenými paprikami. Chuťově to od babiččina originálu nerozeznáte, ale jídlo se vám (i případným dětským strávníkům) bude lépe jíst. Bez přílohy stojí 300g porce 88 korun.

A pokud si potrpíte na ultra klasiku, můžete si dát klasickou rajskou s hovězím masem. Již jsme připraveni na letní sezónu a uvádíme první novinku z řady odlehčených jídel a tím je Vegetariánský bulgur se sušenými rajčaty, čerstvou paprikou, sušenými rajčaty, parmezánem a citrónovou šťávou. Svěží, lehký, chutný.

Vaří (eko)logicky

Samotné balení je sice v plastových sáčcích, avšak potraviny na vaření jsou (na rozdíl od maloobchodního nákupu domů) nakupovány ve velkých baleních, ovoce, zelenina a maso se dokonce nakupují téměř bezobalově. Počet spotřebovaných obalů všeho druhu (nejen plastu) na jednu porci je výrazně vyšší u jídla, které si uvaříte doma než u toho, které koupíte v plastovém obalu Hamham.Společnost hospodaří s odpady tak, aby jich vznikalo co nejméně, a ty, co vzniknou, třídí, recyklují a pokud to jde, tak i kompostují.

Navíc, při pobytu na dovolené určitě nechcete týden skladovat použité sklenice, které zabírají místo a jsou těžké. Hamham pytlík je lehký, skladný a v neposlední řadě je téměř nerozbitný. Při pádu na zem nehrozí, že by se protrhl, zdeformoval, nebo jinak poškodil.

Další jeho výhoda je úspora energie při ohřívání: I když si v rodině dáte k obědu každý něco jiného, vše můžete ohřát naráz v jednom hrnci s horkou vodou a jíst tak společně, aniž by jednomu jídlo chladlo, zatímco další se ohřívá, a navíc často znehodnocuje v mikrovlnné troubě.

Prémiová jídla hamham.cz

  • Kvalita: Vysoce kvalitní použité suroviny a z nich plynoucí dokonalá chuť srovnatelné s domácí kuchyní.
  • Balení: Naše jídla balíme za pomoci vakua do speciálního plastového sáčku (hamham pytlík). Tento obal je lehký, skladný a jídlo v něm přímo ohřejete. Díky tomu za 10 minut připravíte v jednom hrnci přímo v obalu třeba 4 různá jídla pro celou rodinu. Vše bez zbytečného nádobí a ztraceného času. 
  • Čerstvost: Unikátní know-how nám umožňuje uskladnit jídlo v bodě, kdy jsme ho uvařili. Díky tomu chlazené jídlo v hamham pytlíku vydrží čerstvé až 60 dnů.

Více informací naleznete na: www.hamham.cz

Fotogalerie