Netrpělivě očekávaná premiéra filmu 3Bobule je naplánována na 25. června




Netrpělivě očekávaná premiéra snímku 3Bobule režiséra Martina Koppa se dočkala termínu své premiéry. Návštěvníci kin se dočkali i přes současný stav film poprvé mohou shlédnout 25. června tohoto roku. Původně měl přijít film z vinařského prostředí do kin již 12. března, ale přesně v tu dobu vypukla pandemie koronaviru a všech 180 kinosálů, kde byl snímek připraven k promítání, se zavřelo. Producent filmu Tomáš Vican a distribuční společnost Bioscop doufají, že tentokrát už premiéru nic nepřekazí.

„Přes všechny nejistoty jsme se rozhodli 25. června do kin jít. Chceme tím přinést radost a slunce mezi naše fanoušky, kteří se chtějí vrátit k normálnímu životu, ale také podpořit provozovatele kin,“ vysvětlil producent snímku Tomáš Vican. „Máme v plánu jim dát možnost promítat 3Bobule déle, třeba i pro méně diváků. Od 1. srpna bude film k dispozici i letním kinům a autokinům, kde momentálně zaznamenáváme velkou poptávku,“ dodal Vican.

S rozhodnutím se ztotožňuje i distributor snímku. „Jsme moc rádi, že po té dlouhé době nejistoty můžeme divákům i kinům nabídnout oddech a příjemnou letní podívanou jako jsou právě 3Bobule. Všichni potřebujeme pozitivní vzpruhu a pokračováním úspěšné české komedie potěšíme nejen návštěvníky kin, ale také samotná kina, která si prošla těžkou zkouškou    a potřebují naši podporu. Koneckonců, jsme        v tom všichni společně – distributoři, filmaři, kinaři i diváci,“ vysvětlila marketingová ředitelka distribuční společnosti Bioscop Petra Synáčová.

Náhradní termín měl producent Tomáš Vican v hlavě už ale od poloviny března. „Hned po vypuknutí korona hysterie jsme avizovali, že tušíme, že bychom mohli přijít s obnovenou premiérou Bobulí v červnu. Červen máme na krku, tak jsme se to rozhodli splnit,“ svěřil se Vican.

Radost z rozhodnutí mají i zástupci kin. „Obnovenou premiéru netrpělivě vyhlíží i zlínské multikino Golden Apple Cinema, které ještě před restrikcí způsobenou virem COVID-19 stihlo odpromítat vyprodanou předpremiéru. Věříme, že filmem 3Bobule začne to ‘pravé filmové léto‘ a český divák tak najde cestu zpět do kina!“ řekl marketingový ředitel zlínského Golden Apple Cinema Michal Gaja.

               

„Hvězdné obsazení filmu 3Bobule je zárukou úspěchů u diváků.  Nové Bobule mají určitě na co navazovat, předešlé dva díly patřily vždy k nejnavštěvovanějším filmům roku. Už se nemůžeme dočkat, až konečně zamíří do českých kin. Doufám, že současná obtížná situace bude již brzy za námi a všichni se sejdeme u filmu a vína,“ řekl majitel sítě multiplexů Premiere Cinemas David Horáček.

„To nejhorší je snad za námi, před námi je slunečné léto, tak to pojďme všichni oslavit do kina se 3Bobulemi,“ vzkazuje představitel jedné z hlavních rolí snímku Kryštof Hádek. „Pojďte si léto užít, zasloužíte si to,“ dodává Tomáš Vican.

Stejně jako v předešlých dvou filmech se děj snímku 3Bobule točí kolem Terezy Ramba, Kryštofa Hádka, Lukáše Langmajera a Miroslava Táborského. Ve třetím pokračování jsou už hrdinové o více než deset let starší a řeší i „dospělé“ problémy jako chod vinařství, rodinu   a vlastní vztah.

V nové roli Mira se ve filmu představí slovenský herec Braňo Deák a v roli Humpla Michal Isteník. Diváci se opět mohou těšit také na Mariana Rodena a Radima Nováka, nově na Lumíru Přichystalovou, Tomáše Měcháčka a v dětských rolích uvidí Šimona Klacla, Annu Krejčířovou a Prokopa Zacha. V menších rolích se objeví mnoho špičkových herců v čele s Karlem Rodenem. Ve filmu zazní v několika obrazech hlas Václava Postráneckého, jemuž je snímek věnován.

Film 3Bobule je propojen s písní Hometown od kapely Mirai. A stejně jako v prvních dvou filmech i v tomto snímku zazní nový song kapely Kryštof, která nahrála pro předchozí Bobule a 2Bobule úspěšné písně Atentát a cyRano. Tentokrát napsal Richard Krajčo duet s názvem Hvězdáři a k jeho nazpívání přizval slovenskou zpěvačku Simu Martausovou.

 

Fotogalerie