Není vám osud naší planety lhostejný? Podílejte se na změně s unikátní matrací MORAVIA COMFORT!




Naše planeta je každý den pod náporem naší činnosti. Kácení deštných pralesů, chemické znečištění a oceány plné plastu… To je jen zlomek toho, co životnímu prostředí zasazuje největší ránu. Právě konec příběhu našich oceánů bychom v MORAVIA COMFORT rádi změnili ve šťastný, proto jsme do naší široké nabídky matrací zařadili novinku – model s inovativní textilií s recyklovatelným vláknem SEAQUAL™.

Věděli jste, že v oceánech dnes plave více jak 150 milionů tun plastu? A že ročně zemře kvůli tomuto znečištění 1 milion mořských ptáků a 100 tisíc savců? Mikroplasty tvoří celých 92 % z více než pěti bilionů kusů plastového odpadu na celém světě – to jsou čísla, jež nás nutí k tomu, abychom konečně otevřeli oči a vyšli vstříc změně. Iniciativa SEAQUAL™ podporuje spolupráci nevládních organizací, rybářů, výzkumných pracovníků, vědců, úřadů a soukromých subjektů s jediným cílem – vyčistit dno i povrch oceánů, řek a pláží od plastů. Jako pomoc naší přírodě tak vznikají jedinečné udržitelné výrobky pro každodenní použití, obsahující 100% recyklovaný materiál z mořského plastového odpadu. Mezi ně nově patří i naše, svého druhu první, matrace z textilie s vláknem SEAQUAL™. Z recyklovaných plastů se nejdříve vyrobí kuličky, které jsou následně přetvořeny v polyesterové vlákno – to je nakonec zpracováno do textilie, jež tvoří potah naší matrace OCEANICO.

Protože nám životní prostředí není lhostejné, v MORAVIA COMFORT se aktivně podílíme i na zpětné obnovitelnosti materiálu. Při výrobě matrací zpracováváme roztříděný a podrcený polyuretanový odpad do naší pěny RECOPUR, jež má vysoké možnosti použití nejen v našich matracích, ale i jiných průmyslových odvětvích. Věříme, že změnou vše špatné zvrátíme. Připojte se k nám a nakupte ekologickou matraci, exkluzivně dostupnou pouze v MORAVIA COMFORT!

Fotogalerie