Tři Sestry objevily ztracený film 55:55 a ½, který obsahuje první unikátní videoklip kapely




V hostinci na Staré Kovárně v pražských Střešovicích proběhla neoficiální tisková konference kapely Tři Sestry, kde moderátorka Lenny Trčková spolu se zástupci kapely zveřejnili ukázky ze „ ztraceného“ dokumentárního filmu s názvem 55: 55 a 1/2 a zcela historicky první videoklip, který byl natočen v březnu roku 1989 k nejznámější písni Na Kovárně. Dokument se objevil nedávno zcela náhodou při stěhování. Byl nalezen ve vydavatelství Warner Music, dřívější Monitor, kde beta kazeta nevědomky sloužila jako podložení nohy stolu pana ředitele Vladimíra Kočandrleho.

Samotný film byl natočen v letech 1988 - 1994 pod režisérskou taktovkou Petra Orozoviče a byl součástí jeho studentské práce na FAMU. Film poté vyšel na videokazetách, originální materiál z nahrávek se však jednoho dne ztratil a dlouho k němu neexistovala žádná kopie.

Včerejším dnem spatřil světlo světa nejstarší důležitý dokument, který je zajímavý také tím, že je v něm uveřejněn úplně první a doposud nikde oficiálně nezveřejněný videoklip na jednu z nejúspěšnějších písní s názvem Na Kovárně. Tento klip vznikl v předrevolučním kvasu roku 89 minulého století!

Kapela Tři Sestry působí na české hudební scéně již přes 32 let. Během tohoto dlouhého období odehrála přes 3000 koncertů, natočila více jak tři desítky videoklipů, vydala 17 řadových alb, velké množství nahrávek a kompilací a dnes také obdržela od zástupců Warner Music platinovou desku za prodej aktuálního alba Fernet Underground.

Fotogalerie