Režisér a producent Petr Jákl uvádí svůj nový snímek Nejvyšší pocta na filmovém portálů




Režisér a producent velkofilmu Jan Žižka Petr Jákl se rozhodl uvést svůj nejnovější snímek Nejvyšší pocta na jednom z nově vzniklých filmových portálů www.vasekino.cz. Jákl tak podpoří nejen kina v současné nepříznivé situaci, ale také neziskovou organizaci, kam věnuje výdělek ze streamu svého producentského počinu Nejvyšší pocta režiséra Todda Robinsona, ve kterém ztvárnil jednu z rolí i herec Samuel L. Jackson.

Na velká plátna českých kin snímek momentálně nedorazí, a tak se Petr Jákl rozhodl jej představit divákům přes portál www.vasekino.cz, který zprovoznila Asociace provozovatelů kin. Portál pomáhá překonat kinům těžké období a zároveň zprostředkovává divákům sledování filmů bez reklam a ve vysoké kvalitě, stejně jako v kině. Do projektu se zapojilo přes 80 jednosálových kin z celé republiky a prodej lístků probíhá on-line přes prodejní systémy jednotlivých kin. Divák tak má možnost podpořit svého oblíbeného provozovatele v této těžké době vstupným na virtuální projekci ve výši 70 Kč.

Trailer 

 

Snímek Nejvyšší pocta mohou diváci vidět premiérově ve čtvrtek 16. 4. od 20:00 a v sobotu 18. 4. také od 20:00. „Mrzí mě, že film nemůže být uveden v kinech, ale na druhou stranu projekt Vaše kino je natolik zajímavý, že jsme se rozhodli Nejvyšší poctu odpremiérovat takto. Je to něco úplně nového a v této době jediná možnost. Je jasné, že film nedostane šanci vydělat to, co v kinech, a proto další projekty čekají na jejich spuštění. My jsme se nakonec rozhodli podpořit kina právě v této chvíli a spolu s nimi i neziskový sektor, takže celý zisk filmu ze streamingu, což bude přibližně polovina vstupného, půjde na dobrou věc. On totiž i film Nejvyšší pocta je o tom, že si lidé pomáhají a díky tomu to někam dotáhnou. My se s tím plně ztotožňujeme, pokračujeme v duchu této myšlenky, a doufáme, že se připojí i spousta diváků,“ vysvětlil producent.

Petr Jákl zisk z takto prodaných vstupenek věnuje Terapeutickému centru Modré dveře, která byla vyhlášena neziskovou organizací roku 2018. Poskytují krizovou pomoc jako první záchytný bod pro děti i dospělé v krizi a následně se jim věnuje v rámci psychoterapie, jak individuální, tak rodinné. Tím umožňuje celému rodinnému systému překlenout těžká životní období, jako jsou rozvody či domácí násilí, s minimalizací škod. Slouží také jako prevence vzniku duševních onemocnění. V současné chvíli pomáhá všem, kteří to v této době nejvíce potřebují.

 

Fotogalerie