WHO a Rakuten Viber se spojují, aby společně bojovali proti dezinformacím týkajícím se COVID-19




Světová zdravotnická organizace (WHO) a Rakuten Viber dnes oznámili své partnerství s cílem bojovat proti nepřesným informacím týkajících se onemocnění COVID-19 a to s pomocí interaktivního chatbota, který je k dispozici v mnoha jazycích. Cílem chatbota je reagovat na fake news a nepravdivé informace, které se o tomto onemocnění rychle šíří.

Chatbot je k dispozici všem, kteří hledají přesné informace a to v angličtině, arabštině, ruštině a brzy bude k užití v dalších více než 20ti jazycích. Chatbot odpovídá na nejčastější dotazy týkající se pandemie a nabízí nejnovější informace.

Sekce Nejnovější zprávy je aktualizovaná v reálném čase a uveřejňuje informace přímo z oficiálních stránek WHO. To vše přímo na vašem smartphonu. Další hlavní sekce jsou „Jak se ochránit”, “Použití masky”, “Doporučení pro cestování” a interaktivní sekce “Mýty”, kde naleznete kvíz, který ověří vaše znalosti o viru COVID-19. 

„WHO se snaží zajistit přístup ke spolehlivým informacím co největšímu počtu lidí s pomocí digitálních technologií. Informace mají sílu a mohou v této pandemii zachránit lidské životy,” řekl generální ředitel WHO Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Pomáháme lidem být ve spojení a zároveň spolupracujeme s lokálními a globálními zdravotnickými organizacemi po celém světě a zajišťujeme přísun informací a možnost bojovat s šířením nepravdivých informací. Rakuten Viber a WHO spolupracují, aby zajistili jednotlivcům i komunitám přístup k informacím I v této složité době. Používáním chatbota získáte přístup k informacím, které můžete sdílet s dalšími lidmi a vzájemně si tak pomáhat,”  řekl  Djamel Agaoua, CEO Rakuten Viber.

Chatbot je zdarma a je k dispozici pro všechny uživatelé Viber na celém světě, tedy pro 1,1 miliardu osob. Viber také uvádí speciální soubor samolepek, který je zaměřen na podporu práce zdravotníků, kteří s virem bojují a jeho cílem je také šířit motivaci a pozitivní přístup v době mnoha omezení. Každý, kdo si samolepky stáhne má automaticky přístup do chatbota. Chatbot je k dispozici zde https://vb.me/c6e9fa

Nejnovější informace o aplikaci Viber jsou pro vás vždy připraveny v oficiální komunitě Viber Czech Republic. Zde se dozvíte novinky o nástrojích v naší aplikace a můžete se také zúčastnit zajímavých anket.

WHO

WHO pracuje po celém světě na propagaci zdraví a zajištění bezpečného světa. Pomáhá všem, kteří jsou zranitelní. Naším cílem je, aby další miliarda lidí měla přístup ke zdravotním službám, aby další miliarda lidí byla ochráněna před zdravotními riziky a další miliarda lidí měla možnost žít zdravější a lepší život.