Tým Racing Group již ve Francii nalodil své stroje na Rally Dakar




Racing Group představil před pár dny v Klasick Wheels v Praze svůj tým, který se vydá na jubilejní 40. ročník prestižní Rally Dakar 2018. Už za pár týdnů vyšle svoji zatím nejpočetnější jezdeckou sestavu na druhý konec světa, aby zúročila náročnou přípravu na rally, kterou nemůže jet každý.

Novinářům, hostům a příznivcům představili známé tváře jako je Milan Engel, pro kterého to bude už čtvrtý dakarový start. Dále Ital Jacopo Cerutti, který se na Dakar vrací po loňském smolném zranění. Závod nedokončil, přesto ukázal, že má na to, aby bojovat se špičkami v kategorii QUAD. Mezi klasické jezdce se řadí také Tomáš Kubiena, který si odbyl nováčkovský start nejtěžší rally světa na posledním konaném ročníku.

Tým závodníků se rozšířil o motocyklového závodníka Jana Veselého, který bude závodit bez servisního zajištění. Patří mezi nejzkušenější jezdce. Na dakarském startu stál totiž už sedm krát. Pětici závodníků doplňuje jediná žena, která je v kategorii QUAD evropskou špičkou. Touto závodnicí není nikdo jiný, než křehce vypadající Olga Ollie Roučková, závodnice na čtyřkolce. Tvrdě se na rally připravuje a jaký očekává výsledek? „Mým cílem je především dojet do cíle, to považuji za to nejdůležitější,“ prozradila skromně závodnice.

Manažer týmu Ervín Krajčovič při představení závodníků uvedl: „Letošní tým se rodil postupně. Zůstala sestava z loňska Milan Engel, Jacopo Cerutti a Tomáš Kubiena. Později jsme se dohodli na spolupráci s Olgou Roučkovou, která projevila zájem jet Dakar a také se tam kvalifikovala. Po nějaké době mi Honza Veselý řekl, že by Dakar také ještě jednou dal, ale tu nejtěžší kategorii." Tato kategorie se také označuje jako "krabice", což znamená, že jde o kategorii bez zajištění, kdy závodník je sám sobě i mechanikem a navíc je na trase bez doprovodu.

Stroje již byly přepraveny k oficiální technické přejímce, která se konala v přístavním městě Le Havre, odkud už putují do Jižní Ameriky. Jezdci týmu Racing Group na Dakar odlétají na Nový rok.

Fotogalerie