Harley-Davidson představil na Motosalonu nové motocyklové segmenty i aktivity




Harley-Davidson představil v Brně na Motosalonu novinky a projekty pro rok 2020. Ikonická motocyklová značka vstupuje do nových motocyklových segmentů a vše nasvědčuje tomu, že má před sebou skutečně nabitý rok. O žádnou potápějící loď a cestu ke dnu se skutečně nejedná. Naopak, Harley-Davidson nabírá nový směr, a kromě již tradičních motocyklových segmentů má v plánu v letošním roce posílit svoji elektrickou řadu a představit dva nové motocykly spadající do dvou, pro Harley-Davidson, zbrusu nových motocyklových kategorií. A na programu letošního roku pochopitelně nemohou chybět ani již tradiční Prague Harley Days, jejichž 6. ročník se letos uskuteční.

Harley-Davidson představil premiérově dva prototypy motocyklů Bronx a Pan America a nechybí samozřejmě ani elektrický motocykl LiveWire a další stroje aktuálního modelového roku. Harley-Davidson letos přivezl na Motosalon historicky nejvíce modelů. Značku v Brně podpořil zpěvák a ambasador značky Honza Toužimský, který okomentoval, jak sám vnímá elektrický motocykl LiveWire i připravované Pan America a Bronx. Zpestřením celé expozice Harley-Davidson byl model motocyklu Fat Boy z LEGO v reálné velikosti, který je sestaven téměř z 69 000 dílků.

Harley-Davidson nabírá nový dech a vstupuje do nových segmentů

Cesta ke dnu a konec slavné motocyklové značky se skutečně nekoná. Důkazem toho je nejen zbrusu nová expozice, ale i vstup do nových motocyklových segmentů. Jedná se jednak o elektrický segment, jehož zástupcem je elektrický motocykl LiveWire, který se bude dále rozšiřovat o nové modely, ale především kategorie Performance bike, kterou zastupuje model Bronx a Adventure bike, jehož zástupcem je Pan America. Oba motocykly budou oficiálně uvedeny do prodeje již na konci letošního roku.

Novinky zároveň ocenil i zpěvák Honza Toužimský, který zmínil, že se na ně těší a fandí jim a že jízda na Harley-Davidson pro něj představuje dokonalou možnost, jak si vyčistit hlavu při přejezdech mezi koncerty.

Nová dealerství Harley-Davidson pro elektrické motocykly

Harley-Davidson rovněž rozšiřuje svoji dealerskou sít z hlediska elektrických motocyklů. Kromě Harley-Davidson Praha se od září stanou oficiálním dealery pro LiveWire i Harley-Davidson Brno a Harley-Davidson Ostrava.

Od druhého kvartálu letošního roku zároveň Harley-Davidson zahajuje spolupráci s novým finančním partnerem, kterým je UniCredit Leasing, jenž pomůže s financováním motocyklů a jejich dostupností opravdu pro všechny.

Prague Harley Days a jeho 6. ročník

Ani v letošním roce nebudou motocykloví příznivci ochuzeni o již tradiční Prague Harley Days. Ty se na holešovickém Výstavišti v Praze uskuteční 3. a 4. července 2020. Letos organizátoři očekávají návštěvnost mezi 20 – 22 tisící návštěvníky.

Na programu je tradiční spanilá jízda centrem Prahy, koncerty a zábava pro celou rodinu, kaskadérská show, FMX show, výstava motocyklů, jízdy na motocyklech Harley-Davidson zdarma a mnoho dalšího. Navíc již během motocyklové sezóny organizátoři připraví pro zájemce unikátní projekty.

Budou jimi například kampaň „Vyjezdi si lístek“, kdy stačí projet několik takzvaných záchytných bodů a naskenovat QR kódy na vyznačených místech. Následně se mohou se těšit na volnou vstupenku na akci. Další aktivitou pak bude „Harley-Davidson na týden“, kdy jezdec napíše svůj příběh i argumenty, proč by si právě on zasloužil půjčení motocyklu na týden. Pokud bude vybrán dostane motocykl osazený navigací a kamerami, aby mohl dokonale dokumentovat svoji cestu. A za zmínku stojí i speciální soutěž, která se objeví na Facebookovém profilu Prague Harley Days, pracovně pojmenovaná jako „Foto Moto“. Stačí poslat jakoukoli fotku s motocyklovou tématikou, ať už na motocyklu, v oblečení Harley-Davidson, z vyjížďky, motocyklového veletrhu nebo návštěvy některé z prodejny či z jakékoli jiné příležitosti a aktivity, a čekat, zda bude vybrána jako jedna ze tří nejzdařilejších. Vítězové budou vyhlášení právě na Prague Harley Days a budou jim předány ceny. Zároveň se pořadatelé nebrání ani vyhlášení speciální kategorie. I to je důvod, proč předem nejsou žádné kategorie určeny, aby autory fotek předem nelimitovaly.

První ročník unikátní akce Ladies Ride Camp

Další zajímavou akcí a aktivitou spojenou s Harley-Davidson je i 1. ročník unikátního eventu Ladies Ride Camp. Uskuteční se 7. – 9. srpna 2020 v Adventure Landu v Bělé pod Bezdězem, a jak název napovídá je určen pouze ženám. Během víkendu si budou moci vyzkoušet motocykly různých značek, různé styly jízdy, načerpat informace od motorkářek, které jezdí profesionálně, zúčastnit se zajímavých workshopů a mnoho dalšího. Mimo to mohou získat nové kamarádky na společné vyjížďky, protože pro řadu žen je po absolvování autoškoly častým problémem i skutečnost, že nemají s kým jezdit.

Ladies Ride Camp podpořila na tiskové konferenci i dakarská jezdkyně Gabriela Novotná, která akci fandí a oceňuje především prostředí žen, možnost si vyzkoušet motocykly a nové jízdní styly ryze v dámském kolektivu, před kterými nemusí mít žena trému, ani být ve stresu z obavy že něco nezvládne nebo jí to hned nepůjde. 

Generálním partnerem akce je navíc Harley-Davidson Praha.

Více o aktuálních projektech a motocyklech modelového roku 2020 naleznete na www.harley-davidson.cz.

Fotogalerie