Obrazy Pavlíny Gardianové jsou jako šperky na krásné ženě




Pytloun Grand Hotel Imperial hostil od června roku 2019 mimořádnou expozici 19-ti obrazů něžné surrealistky Pavlíny Gardianové. Autorka citlivě vybrala díla, která dala vyznít prostoru a samotné obrazy působily jako šperk na šíji krásné ženy. Vystaveny byly v Galerii hotelu, Café, salónu, schodišti a vybraných pokojích. Hotel působí jako unikátní galerie soudobého českého interiérového designu. Kdo jste si nestihl prohlédnout obrazy ve vyhlášeném libereckém hotelu, můžete se těšit na další výstavy této mimořádné malířky, a rozhodně plánuje i výstavu v Praze.

Pavlína Gardianová, známá a oblíbená podkrkonošská malířka, se snaží každou svoji výstavu vždy připravit tak, aby byla dobře sladěná s prostředím, kde svá díla instaluje. Často se jedná o průřez tvorbou, stejně jako tomu bylo v Liberci v Pytloun Grand Hotel Imperial. Vystavená díla dokonale ladila s interiéry a současným moderním vybavením hotelu. Ve skvěle zařízených pokojích byl realizován interiérový design předními českými architekty. Patří k nim světoznámá jména, jako je Bořek Šípek (Naruby), Jan Počepický (Glamour) a David Vávra (Ještědský pokoj, Jizerský pokoj) nebo třeba studio Vrtiška-Žák, ale i celá řada dalších.

Hotel byl poprvé otevřen začátkem 30. let 20. století. Jednalo se tehdy o konstruktivistickou budovu s prvky art deco podle návrhu architekta Pavla Zeha na zakázku hoteliéra Franze Fiedlera. V roce 1986 došlo k ne úplně citlivé rekonstrukci, po níž však hotel nadále zůstával populárním místem konání vyhlášených tanečních zábav a diskoték, původní kouzlo ale definitivně vzalo za své. Po mistrovství světa v lyžování v roce 2009 byl hotel natrvalo uzavřen, až přišel čas, kdy opět vzešel z popela. V letech 2015-2016 v rukách hoteliéra Lukáše Pytlouna prošel kompletní rekonstrukcí pro 21. století.

Obrazy Pavlíny Gardianové mají ten vzácný dar, že zdokonalí každý interiér, obdaří ho přidanou hodnotou a jedinečnou atmosférou.

Fotogalerie