Jan Révai: Motorky na trip, auto na hokej




Oblíbený herec, bývalý tanečník a porotce StarDance Jan Révai je díky cestovatelskému pořadu známý také jako zdatný motorkář a dobrodruh. Právě tyto dny se společně s Pavlem Liškou a Hynkem Bernardem opět připravují dobrodružnou motorkářskou výpravu do Střední Ameriky a vy tak trochu budete mít možnost být s nimi. Seriál z výpravy pod názvem Vandráci odvysílá na podzim Prima COOL. Nicméně k výčtu Révaiových  aktivit patří také ještě láska ke koním, jezdectví a různé druhy sportu jako lyžování nebo třeba hokej.

„Hokej je vlastně jedno z mála mých sportovních vyžití, kde si dám ještě pořádně do těla“, prozradil s úsměvem oblíbený herec a dodává: „Nikdy jsem ho moc neuměl, ale už od dětství mě moc bavil.“ I přes velkou pracovní zaneprázdněnost se Jan Révai snaží si na hokej najít čas dvakrát v týdnu. Hraje s partou hokejistů, kteří hokej kdysi hráli, nebo ještě hrají, takže ho inspirují k lepším výkonům. „Potřebuji se hýbat, dát si pořádně do těla, naplno cítit to nasazení a dřinu“, uvádí Révai důvody, které ho ke sportu táhnou. „V době, kdy jsem hodně tancoval, mi tohle všechno poskytoval tanec, dnes už spíše jen hodnotím jako porotce ve StarDance. Hokej mi tedy zmíněné pocity nahrazuje.“

Ačkoli je Révai vnímán jako motorkář, v našich klimatických podmínkách se na motorce celoročně jezdit nedá. Jak řeší zimní období; mhd nebo auto? „Samozřejmě auto, protože nejezdím jen po Praze, ale také po celé republice na divadelní představení a různě do terénu  ke koním, navíc s sebou většinou vozím potřebné věci, jako třeba právě hokejovou výstroj, což s hokejkou zabere docela velký prostor. A to všechno dohromady byl důvod, proč jsem velmi rád využil nabídky Albion Cars a půjčil si od nich Land Rover Discovery. „Kromě faktu, že je ten vůz moc pěkný, co se designu týče, jsem nadšený z toho, jak skvěle zvládá jakýkoli terén, přitom na silnici sedí jako přikovaný. To je zase důležité pro bezpečnost. Vždyť často vozím celou rodinu! A ta si zaslouží to největší bezpečí.“ Révai ještě poznamenal, že sice nepatří mezi ty, kdo se obklopují luxusem, nicméně tento vůz, ač luxusní, je především velmi praktický. Toho si na něm cení.

Protože termín odletu do Panamy se kvapem blíží, přejeme Vandrákům Révaiovi, Liškovi a Bernardovi šťastnou cestu a maximum dobrodružných zážitků!

Zdroj: Kloboukfilm

Fotogalerie