Bubeník Tokhi bojuje proti šikaně na základních školách pod záštitou Policie ČR!




Tokhi, autor projektu Bubny do škol, je všestranný a talentovaný hudebník. Působí pěknou řádku let jako facilitátor skupinového bubnování. Vyučuje také hru na perkuse a improvizaci, skládá, píše texty, a hlavně pořádá workshopy pro školy, které se těší velké oblibě nejen díky atmosféře, která na show panuje, ale hlavně díky jeho poslání. Jde především o interaktivní zábavnou show, která vede k uvolnění napětí dětí a působí jako účinný nástroj prevence proti šikaně. Posiluje totiž vzájemnou komunikaci mezi dětmi, která bohužel vlivem sociálních sítí a absencí autorit velmi ochabuje.

Zájem o Bubny do škol je opravdu velký a svědčí o tom i fakt, že v loňském roce se s projektem spojila Policie ČR v rámci edukativní tour k pomněnkovému dni, který má veřejnosti připomeout Mezinárodní den pohřešovaných dětí, jeden z nejsmutnějších celosvětových svátků.

Policie ČR si spojení s Tokhim vybrala především proto, že komplexně apeluje na vzájemnou interakci mezi dětmi a na to, aby se děti nebály samy vyjádřit a prosadit. Program je sestaven tak, aby se děti naučily pracovat samy se sebou a snadněji si vytvořily vazby se spolužáky. Díky tomu si pak mohou uvědomit, že nikdy nejsou na řešení problémů samy.

Vzhledem k tomu, že edukativní tour byla velmi úspěšná, bude spolupráce pokračovat i v letošním roce. Nad projektem Bubny do škol převzal záštitu policejní prezident brig. gen. Mgr. Jan Švejdar. „Minulý rok jsme tento projekt spojili s Policií ČR a odjeli jsme tour, jako prevenci proti útěkům z domova a ztraceným dětem obecně. Další intenzivní spolupráce se chystá a já mám obrovskou radost, že opět máme důvěru z nejvyšších míst Policie ČR, která od roku 2020 převzala záštitu nad celým projektem a pro nás je to veliké vyznamenání,“ komentuje udělení záštity Tokhi.

S Bubny do škol vyráží Tokhi a jeho tým po celé České republice už dvanáct let a za tu dobu za sebou mají stovky vystoupení na základních školách a rukama jim prošly tisíce dětí. Projekt určitě nemá ambici suplovat hudební výchovu. Bubny a trubky jsou prostředkem k tomu, aby si děti užily kolektivní činnost a všechny pochopily, že je jsou stejně důležité. Žáci a mnohdy i jejich učitelé za podpory zkušeného lektora vytvoří během jedné hodiny funkční hudební těleso. „Bubny do škol je především interaktivní zábavná show, která vede k uvolnění napětí. Tento speciální workshop je prevencí proti šikaně, je to nová forma vzdělávání. Vyučujeme prostřednictvím rytmů a nástrojů komunikaci a jde o to, aby se děti vnímaly, poslouchaly a respektovaly navzájem. Posiluje totiž vzájemnou komunikaci mezi dětmi, která bohužel vlivem sociálních sítí a absencí a neuznáváním autorit velmi ochabuje,“ vysvětluje poslání svého projektu Tokhi

Vypadá to, že záštita Policie ČR nad projektem Bubny do škol není jediný společný počin pro letošní rok. V oblasti prevence šikany připravuje Tokhi ve spolupráci s Policií ČR ještě další zajímavé aktivity, které představí v nejbližší době, a už teď je jisté, že se máme určitě na co těšit!

Více informací o projektu www.bubnydoskol.cz

Fotogalerie