Oslavte čínský nový rok v pražské restauraci SaSaZu




Oslavy letošního čínského nového roku začaly 25. ledna a potrvají až do 8. února. Znamení Vepře vystřídá znamení Krysy, první z dvanácti znamení čínského horoskopu, které svou vládu zakončí 11. února 2021.  Oblíbená pražská restaurace SaSaZu si připravila speciální menu na oslavu čínského nového roku.

SaSaZu je tedy rozhodně tím pravým místem, kam byste se v nejbližších dnech měli vydat. Těšit se navíc můžete na výrazný a osobitý rukopis šéfkuchaře Andyho Tana, který sestavil a připravuje menu, které se bude podávat od 27. ledna do 2. února.  Na strom přání si pak můžete pověsit červenou obálku s tajným přáním, na kterou napíšete, co byste si v novém roce nejvíce přáli.

Speciální menu, které v sobě nese tradice pokrmů podávaných v rámci oslav v Číně. Každá položka v menu má hlubší smysl, dokonalá chuť a celkový smyslový požitek jsou pak samozřejmostí. Rýže zajišťuje harmonii, červené chilli papričky štěstí, knedlíčky Dim sum symbolizují bohatství a nudle pak zase dlouhý život. V menu se prolínají chutě typické pro Asii a naleznete v něm pokrmy z ryby, mořských plodů, ale také kuřecího masa a prémiového USDA Prime hovězího maso. Speciální menu můžete v SaSazu ochutnat za cenu 3 500 Kč pro dvě osoby. Pokud máte zájem, zarezervujte si stůl https://www.sasazu.com/cs/reservations.

Víte, jak je to s Krysou?

Lidé zrození v Kryse mají skvělý přehled o životě a o tom, jak se v něm orientovat. Milují společnost, společenské dění a rádi se jej účastní. V Kryse ovšem tepe neustálý nepokoj a takřka neovladatelná útočnost. Na to, abychom doopravdy poznali člověka ve znamení Krysy, nestačí měsíc ani půl roku. Mezi dobré vlastnosti Krys patří soutěživost, ctižádost a schopnost na sobě pracovat. 

Navzdory své společenskosti zůstává Krysa uzavřená a své problémy a trápení si nechává pro sebe. Krysa sní o úsporách, zásobách a plné spíži a často přemýšlí o tom, kde, co získat. Toto znamení bohužel dokáže těžit i ze svých přátel, známých, dokonce i rodiny. Krysy často plní svůj dům věcmi a harampádím, kterého se kupodivu dokážou velmi snadno časem zbavit… aby opět mohli hromadit. A běda tomu, kdo by chtěl Kryse něco vzít! Tomu ukáže svoji bojovnou podstatu.

Krysy umí díky svému společenskému založení rozdávat šarm a energii, ale musí dávat pozor na to, abych se nerozdaly příliš. Aktivita Krys může někdy přejít v přílišné rozjaření až podlézavost, která by se nemusela vyplatit. Krysy sledují svůj vlastní zájem, což je jejich hlavní vlastností. Svoji chytrost a vrozený půvab dovede Krysa využít od prvního dojmu, ale po úvodním okouzlení jejího protějšku sleduje už jen svůj vlastní zájem. Krysy mají elegantní vystupování, schopnost vemlouvat se a lichotit, ovšem často bojují a útočí neprávem s cílem úmyslně zranit.

Činorodost a aktivita tohoto znamení kolem sebe vytváří zmatek a napětí. Krysy se musí do všeho zapojit a vše prošmejdit, mají mnoho známých a málo přátel. Mají-li Krysy svůj cíl, jsou velmi svědomité. Svá předsevzetí plní do puntíku. Když se Krysám podaří ovládnout svoji touhu mamonu a poživačnosti, mohou to v životě daleko dotáhnout. Proto jsou tito lidé velmi platní na pozicích úředníků, kontrolorů, skladníků, prostě tam, kde jsou zásoby, které je potřeba spravovat a přijmout za své. 

Je-li Krysa zamilovaná, dá v lásce vše, a to i tehdy, když její protějšek zrovna city nepřekypuje. V lásce se odhaluje pravá podstata tohoto znamení. Krysa bez lásky je Krysou nenasytnou, výbojnou a škudlivou. Zamilovaná Krysa je citlivá a vášnivá a dovede upozadit svou podstatu.

Fotogalerie