Lyžaři, dodejte svému tělu tu správnou dávku energie




Doba zimních sportů a radovánek pomalu a jistě začíná. Sněhová pokrývka na ledovcích v sousedních státech již skýtá skvělou lyžovačku. To u nás naplno v horách běží sněžná děla a vleky se rozjedou, co nevidět. Víte, že mnoho vrcholových i příležitostných sportovců se potýká s nedostatkem energie v průběhu výkonu. Na solidní rozjezd totiž stačí kdejaký „nakopávák”, horší je to po půl hodince aktivity, kdy většina kofeinových, taurinových a jim podobných suplementů odezní. Lidské tělo je pak odkázáno na fungování vlastního spalování.  Energetický nápoj edgar power díky svému složení a postupnému uvolňování glukózy zvyšuje výkon organizmu až na 300 minut.

Základem pořádného a dlouhotrvajícího výkonu je dostatek energie. Na tom se shodnou všichni trenéři, výživoví poradci i sportovci samotní. Jak ale tělu dodávat energii v ideálním množství formou těch pravých surovin?

Síla, pohyb a fungování člověka je závislé zejména na cukrech. Rozhodně tu ale není řeč jen o bílém krystalickém cukru, z jakého se pečou koláče a bábovky. Pro pohon lidského těla je ideální kombinace pomaleji se rozkládajících cukrů.

Během maximálního výkonu potřebuje lidský organismus energii v nejjednodušší podobě – ve formě glukózy. Ostatní látky v potravě v podobě bílkovin, tuků ani vitamínů tělo při samotném výkonu nevyužije. Tyto ostatní složky potravy a jejich forma ale ovlivňují proces štěpení cukrů, jejich uvolňování, a následné spotřebovávání energie tvými svaly.

Co je vlastně nápoj edgar. power?

Receptura edgara byla tedy sestavena z látek, které umožňují postupné uvolňování glukózy z trávicího ústrojí do krve a z látek podporujících takové postupné uvolňování. Potravinový doplněk edgar plně nahrazuje jedno hlavní jídlo před sportovním výkonem. Po požití jedné dávky nápoje je lidský organizmus schopný vydržet až 300 minut tělesného výkonu, proto je edgar vhodný nejen pro příležitostné sportovce, ale i pro vrcholový trénink.

Edgar power je vhodný pro všechny typy zimních sportů.  Nejlepší účinek nápoje je zaznamenán u lyžařů, běžkařů, snowboardistů, hokejistů, horolezců, skialpinistů.

Dále je možné užívání edgaru i pro muzikanty a hudebníky, kteří potřebují během svých koncertů rychle doplnit potřebnou část energie. Nápoj pomáhá nejen svalům, ale také činnosti mozku. Dodává mu glukózu, tedy jedinou látku, kterou je schopen energeticky využít.

V průběhu vývoje výrobci jsme si stanovili několik závazných bodů:

  • nesmí obsahovat zakázané látky pro sportovní užití
  • nesmí zatížit trávicí trakt a nesmí způsobovat nevolnost
  • musí být jednoduše použitelný
  • nesmí obsahovat konzervanty
  • musí na něj být spoleh v každé fázi tvého výkonu
  • musí poskytnout opravdu velké množství energie
  • energie se z něj musí uvolňovat postupně, aby vydržela v průběhu 1–5 hodinového výkonu