Lotus blízko titulu v týmech, Fittipaldi mezi jezdci




Před posledním závodem seriálu Formula V8 3.5 jsou čeští fanoušci motorsportu v obrovském napětí. Aby také ne! Po hodně dlouhé době sahá česká stáj po úspěchu, o kterém se možná jen potají sní. Tohle je však realita. Lotus může v Bahrajnu vyhrát jak v týmech, tak Pietro Fittipaldi mezi jezdci.
Občas se stane, že český závodník zajede dobrý výsledek, sem tam se může pochlubit i kvalitní sezónou. Ale aby česká stáj sahala po takto fenomenálním úspěchu, na to je paměť fanoušků příliš krátká. Bahrain Internation Circuit se tak může stát místem velkého triumfu. „Jsme blízko, všichni si to uvědomujeme. Na druhou stranu pořád je to jen sport a stát se může cokoli. Takže jsme plni očekávaní, ale ještě zdaleka neslavíme,“ pokyvoval hlavou majitel stále Antonín Charouz, sám bývalý špičkový závodník. Karty jsou rozdané naprosto jasně. Největší naději na titul má Pietro Fittipaldi z Lotusu, když má na kontě 223 bodů.

Na paty mu však šlape Matevos Isaakyan, který je zpět o deset bodů. Nejlepší pětku zatím uzavírá další borec Lotusu. Rakušan René Binder se 174 body bude jistě atakovat celkové stupně vítězů. Naděje na dobré umístění se nevzdává ani čtvrtý Alfons Celis. Naopak mimo hru je Egor Orudzhev, který byl doma v Rusku hospitalizován se zánětem mandlí. „Bylo by krásné mít oba kluky na bedně. Ideálně samozřejmě na prvních dvou místech. Ale už to, že o titul reálně bojujeme, je úžasné,“ dodal Charouz. První tréninky dopadly pro Lotus tak nějak napůl. Binder byl nejrychlejší, Fittipaldi zajel osmý čas.

Zážitek, který se jen tak neopakuje, si můžete užít i vy. Kvalifikaci i samotný závod můžete sledovat na youtube žive ZDE. A ještě taková perlička. Jelikož už je to oficiální, tak můžeme prozradit, že společnost Charouz Racing System příští rok „povýší“ bez ohledu na výsledek z Bahrajnu. Objeví se totiž v seriálu Formule 2. A uznejte sami, tohle je velká paráda!

Kdy se pojde (časy jsou podle SČE):

Kvalifikace 1: 
17. listopadu 8.35-9.05

Kvalifikace 2: 17. listopadu 12.10-12.40

Závod 1: 17. listopadu 16.15-17.00

Závod 2: 18. listopadu 12.00-12.45

Závody můžete sledovat, když kliknete ZDE.

Foto: archiv Lotusu

 

Fotogalerie