Po roce Vánoce, Vánoce přicházejí! Ale nejen ty, také Vánoční dvůr Dobrovíz




V prosinci máte několik možností. Buď se budete stresovat, co všechno nemáte, nebo se zahrabete někam hodně hluboko a budete doufat, že všechen ten chaos jednou přejde. My pro vás však máme ještě jeden tip, který je mnohem příjemnější, klidnější a v neposlední řadě i užitečnější. Jen kousek od Prahy je místo, které je doslova nasáklé vánoční atmosférou, přitom neznamená nápor na vaši psychickou soustavu. 

Kdeže je ten ráj? V blízkosti Letiště Václava Havla leží obec Dobrovíz, od roku 1995 památková rezervace historických statků. A právě tam najdete nevánoční stres, ale vánoční odpočinek. Přitom si můžete nakoupit spoustu skvělých věcí nebo si třeba ozdobit vlastní vánoční ozdobu. V malebné vesničce zkrátka pořídíte vše, co vám snad ještě k atmosféře dokonalých svátků chybí. Nebo se necháte inspirovat ostatními. Samozřejmostí je i velká spousta tematických akcí, jako například dílničky pro děti i dospělé (3. adventní neděli). 22. prosince se zase můžete těšit na vánoční koncert Jany Karfusové v doprovodu Ahmeda Hedara. To ale není zdaleka všechno! Určitě tu totiž najdete mnoho stánků s nejrůznějšími dobrotami, nad kterými se vám budou sbíhat sliny. 

V Dobrovízi se zkrátka potkávají „moderní" Vánoce s množstvím tradic a nutno říct, že to tu jde parádně dohromady. Otevřeno je každý všední den od 14. do 18. hodin, o víkendech až do sedmi. Ono se ale vlastně není čemu divit, že to tu šlape jako hodinky. Organizátor akce, společnost Bon Jour Illumination, se už téměř dvacet let zabývá vánočním a slavnostním osvětlením. Rozvijí i vlastní výrobní řadu decoLED. Vánoční dvůr je tak synonymem tradic a českého umu. Pokud tedy přemýšlíte, kde si užít báječnou vánoční atmosféru bez zbytečného stresu a shonu, Vánoční dvůr je ideální volbou.

Více informací naleznete na stránkách vanocnidvur.cz

Fotogalerie