Filmové Zoufalky Filipa Renče rozhodně budou stát za to!




Režisér Filip Renč představuje první ukázku z komedie Zoufalé ženy dělají zoufalé věci. Film vznikal v Praze, Kladně a na Slovensku podle scénáře Haliny Pawlowské.  „Když  jsem dostala nabídku od producentů na zfilmování mé starší knihy Zoufalé ženy dělají zoufalé věci, potěšilo mě to. Jsem ale sama také už starší a něco vidím v úplně jiném světle.  A tak hlavní hrdinka Olga vypráví nový příběh v knížce Zase zoufalé ženy dělají zoufalé věci. Scénář k filmu tak vychází hned ze dvou mých knih,“ vysvětlila autorka.

 „Natáčení excentrické komedie podle excentrické autorky  s excentrickou Klárkou Issovou v hlavní roli, nás bavilo. Film je barevný, zvukový, je doplněn i o hudební složku. Bude crazy napínavý, dobrodružný, mystický, dramatický, akční, světový!  Naše single ladies, nespokojené rozvedené ženy, matky, milé tchyně, babičky se smyslem pro humor, tety, sestry i zhrzené milenky, to bude film pro vás! 18. ledna se na vás těšíme v kině!“ Takto se vyjádřil o svém filmu Filip Renč. Jeho komedie rozhodně však nebude zoufalým filmem, ale prý to bude pěkná sranda.

Životní příběh (ne)obyčejné ženy Olgy ztvárnila herečka Klára Issová, která poprvé předvedla svůj komediální talent ve filmu Všechno nebo nic. Nedávno uvedený snímek vidělo v českých, slovenských a polských kinech přes 900 000 diváků. „Klára je srdečná, jemná, inteligentní. A legrační. A to je nedůležitější, když se točí komedie. Neměla jsem konkrétní představu, kolik má hrdinka vážit, jak velká má mít ňadra a zadek. Věděla jsem ale jistě, že představitelka postavy, kterou jsem si vymyslela, musí mít smysl pro humor a oči, které berou za srdce. A to všechno Klára má,“ pochvaluje si Halina Pawlowská.

„Pro mě to byla jízda. Moc jsem se na natáčení těšila, ale zároveň jsem měla i tak trochu trému, protože tenhle scénář a role Olinky pro mě byla výzva. Krásné ale je, že ta role je proměnlivá, protože mapuje celý Olinčin život. Scénář ukazuje její životní karamboly s nadhledem a jemným humorem. I když jsem se na roli připravovala a domýšlela si ji, stejně jsem nevěděla, jaké to bude, až padne první klapka. Když se pak ale natáčení rozjelo, uklidnila jsem se. Věděla jsem, že důležité je si to taky užít, což jsme si s Filipem Renčem řekli hned při první schůzce. A to se podařilo,“ dodala Klára Issová.

Po boku Kláry Issové uvidíme i další české a slovenské herce jako Lenku Vlasákovou, Jiřího Dvořáka, Zdenu Procházkovou, Pavla Kříže, Martina Krause, Petra Vacka, Matouše Rumla, Anetu Krejčíkovou, Václava Vašáka, Alici Bendovou, Romana Mrázika a další.

Oficiální trailer k náhledu  

">

Fotogalerie