Naprostá novinka na českém trhu! Kdo okusí, pozná, jak chutná francouzský luxus!




Není snad lepší značky sýrů, než těch prémiových ILE DE FRANCE. Značka od svého prvního vyplutí v roce 1936 se poprvé objevila u českých břehů. Připlula s nákladem lahodných plátkových sýrů. Poznejte tak ve svých oblíbených pokrmech kousek Francie.

Sýry ILE DE FRANCE jsou vyráběny s láskou a úctou k tradici k mlékařskému řemeslu. Mléko pochází z francouzských farem. Na český trh přicházejí s pěti druhy plátkových sýrů, v nichž se najde každý milovník sýrů.  Značka ILE DE FRANCE má za sebou více než 80 úspěšných let. V roce 1936 vyrazil na cestu jeden z prvních zaoceánských parníků ILE DE FRANCE a začal dovážet francouzské sýry Brie a Camembert do USA. Sýry ILE DE FRANCE ve světě rychle získaly pověst vysoce kvalitních francouzských sýrů.

Všechno to začalo bratrskou spoluprací. Alfred Schratter na New Yorkský trh distribuoval ty nejlepší evropské potraviny. Jeho bratr Julius Schratter se v Evropě staral o jejich výběr. Pro převoz přes Atlantik si vybrali jeden z nejluxusnějších parníků té doby ILE DE FRANCE. Luxusní francouzské sýry nesou jméno tohoto parníku, k jeho poctě a ve jménu luxusu, který ve své době představoval. Na jeho palubě se plavili známí a zámožní lidé a užívali si francouzské kuchyně a interiéru ve stylu Art Deco. 

Plátkové sýry ILE DE FRANCE Vám doporučujeme jak pro studenou (Baldaran, Normantal, Crémerin), tak pro teplou kuchyni (Charmidor, Montaver). Dopřejte si luxus!

ILE DE FRANCE Crémerin je lehký sýr rozplývající se na jazyku. Svou krémovou příchutí a dokonalou jemností splní všechna vaše přání, která si od lehkého sýru můžete přát.  

ILE DE FRANCE Normantal je sýr s ovocnou chutí a jemnou texturou, který potěší všechny chuťové pohárky. Výrobci sýrů pro jeho výrobu vybírají ten nejjemnější francouzský tvaroh. Textura sýru Normantal nabírá během procesu zrání na jemnosti a vyvíjí si silnou ovocnou osobnost. 

ILE DE FRANCE Baldaran je sýr plný charakteru. Ten získává díky receptu spojujícího plnotučné mléko z francouzských farem s pečlivě vybranými sýrovými kulturami. Tyto fermenty dodávají plátkům sýru Baldaran jeho jemnou texturu spojenou s charakteristickou chutí, kterou získává díky dlouhému procesu zrání v sýrařských sklepech.

ILE DE FRANCE Charmidor je sýr vyznačující se svou intenzivní krémovitostí a jemně rozplývající texturou. Mistrové sýru tisknou jeho jedinečnou chuť díky mléku obohacenému o smetanu a specifické fermentační kultuře, která během procesu zrání nabírá na síle. Díky této technice sýr Charmidor můžete vychutnat za tepla, kdy odhalí svá nejchutnější tajemství.

ILE DE FRANCE Montaver je sýr určený především k teplým pokrmům. Díky dokonalé kombinaci různých fermentů nabývá charakteristickou sladce ovocnou chuť a při zahřátí získává extra tající texturu. Vylepšete svůj domácí burger sýrem Montaver!

Francouzské plátkové sýry ILE DE FRANCE – 100 g, cena 42,90 Kč

Největší spotřebu sýrů v Evropě mají Řekové, celých 31 kg. Následují je země jako: Finsko, Francie, Německo, Nizozemí a Itálie. V České republice je průměrně konzumováno 17,7kg na osobu. Ve světě jsou poté největšími konzumenty země západní Evropy a USA, nejnižší konzumace připadá na země 3. světa.

Produkce sýrů:

  • USA: 5 515 mil. tun
  • Německo: 2 309 mil. tun
  • Francie: 1 782 mil. tun
  • Itálie: 1 005 mil. tun
  • Nizozemí: 888 mil. tun

 

Zdroj: Ing. Jiří Kopáček, CSc. Českomoravský svaz mlékárenský z.s rok 2016