Festival Life! rozpohybuje nejen Brno




Festival Life!, který se koná na brněnském výstavišti od 8. do 10. listopadu, bezpochyb rozpohybuje opět celý areál a jistě dobrou náladu a motivace přenese daleko za brány areálu. Aby ne, vždyť 18. ročník přinese opět mnoho nových impulsů a inspirace pro své návštěvníky. Kromě nákupu sportovních potřeb, cyklistického či outdoorového vybavení i elektroniky především mimořádný zážitek při nejrůznějších kláních nebo v jednotlivých sportovištích. Vyzkoušet si desítky sportovních disciplín, fandit soutěžícím, bavit se, nakupovat či zdolávat taneční rekord přišlo v loňském roce celkem 51 350 osob. Letos se očekává velký zájem, jelikož novou festivalovou sekcí je cyklistika a projekt se rozšířil i o dvě zábavní haly DATART Life!

Family Hall, oblíbený pavilon sportovních aktivit pro rodiny s dětmi, se letos přesouvá do mnohem prostornějšího kruhového pavilonu Z.  Vejde se sem pohodlně headis včetně finálových turnajů, ale také hokej, florbal, basketbal, ragby, nafukovací atrakce boot camp, veslařské trenažery, šestimetrová plachetnice, lezecká dětská stěna HUDY i jízda zručnosti pro děti 6-12 let s názvem Bezpečně na kole. Nejde však o jediné sportoviště určené i dětem. V pavilonu V mohou ti odvážnější vyzkoušet lanové centrum či barmský most. DATART Life! připravil v hale G2 dráhu pro elektrická autíčka, fotbálek, parkurovou zónu a program Policie pro děti. Těm nejmenším bude vyhrazen i oficiální dětský koutek s hlídáním. Na pátek je připraven program se známými sportovci a olympioniky SPORT Life! pro mládež. V sobotu ve 14:40 v pavilonu A1 začne oblíbená Youtuberská show a bude pokračovat účastí youtuberů na tanečním rekordu a následnou autogramiádou. Letos přijedou Fatty Pillow se svým parťákem Michalem Holánem, Anička Šulc a House. Dá se říci, že festival nabídne dětem a teenagerům maximum pohybu či zábavy – ať už jde o youtubery, počítačové hry, virtuální realitu či samotné sportovní příležitosti.

Elektrokola, elektrokoloběžky, klasická kola silniční, horská, závodní, dětská, dámská a vše pro cyklistiku nabídne nový projekt BIKE Life! Kola se tak na výstaviště vrací po sedmi letech za účasti důležitých hráčů na poli cyklistiky. V pavilonu V najdeme např. firmy BOHEMIA BIKE (Leader Fox), Cellutron – Svět elektrokol, Crussis electrobikes, CYKLO best (BIANCHI, KTM, Rocky Mountain), CYKLOŠVEC (Galaxy, Stevens, Totem), HAVEN SPORT, CYKLOSPECIALITY, Karel Stárek – KASTAR, KCK Cyklosport-Mode (např. Force, Wilier, Union aj.), Pells Distribution, Mountfield, Tufo, Remerx, Lasoul, Bike Action Media, JMC Trading (značky BBB, Felt, Basil...), Endorfin Republik (značka SCOTT), AXON, Cycle Trade, LAWI a další. Návštěvníci mohou také vidět kola dodávaná firmou Canyon, která se jinde, než na veletrhu nevystavují – značka se dodává pouze na zakázku prostřednictvím e-shopu. Nový projekt BIKE Life! přinesl nejen nabídku cyklistiky, ale přivádí na výstaviště i takové firmy jako je ROCK POINT. Ta na výstavišti představí špičkové značky outdoorového oblečení, běžecké obuvi, lyžařského vybavení a dalších potřeb nejen pro skialpining – jde o značky Dynafit, SALEWA, HOKA a K2.

SPORT Life RUN, oblíbený běžecký závod, odstartuje na výstavišti v sobotu 9.11. v 10 hodin. Letos bude mít ještě pestřejší trasu. Kromě zákoutí veletržního komplexu přivede účastníky i do pavilonů Z a C, kterými se bude probíhat. Trať dlouhá celkem sedm kilometrů povede jak po hladkém povrchu a asfaltu, tak i po trávě a štěrku. V průběhu SPORT Life RUNu se uskuteční i dětské závody pro nejmladší fanoušky běhu.  Novinkou letošního Life! bude známý překážkový běh GLADIÁTOR RACE, typ RUN s lehčí obtížností překážek na kratší vzdálenosti, přesněji 4+. Neobvyklá trasa bude začínat v neděli 10.11. u Kongresového centra, finišem pro účastníky pak bude brněnský Velodrom. Kromě hlavního závodu jsou připraveny i atraktivní kategorie KIDS a FUN. 

Taneční rekord má letos novou tvář! K ambasadorovi Ondřeji Sokolovi se přidává půvabná moderátorka Lucie Borhyová. Společně s dalšími osobnostmi ze světa sportu, zábavy, tance, ale hlavně s návštěvníky se pokusí v sobotu 9.11. pokořit loňský rekord - tedy 2135 tančících lidí. Fanoušci nejrůznějších stylů tance si jistě nenechají ujít workshopy v sedmi studiích s tanečními lektory a uznávanými mistry tance. Zaměřené jsou jak pro pokročilé, tak pro úplné začátečníky. Během festivalu proběhne také několik tanečních soutěží a show, mezi něž patří přehlídka tanečních škol, TOP DANCE Life! SHOW napříč tanečními styly, GALA tanečních konzervatoří a juniorských souborů či Ballet & Contemporary GALA v podání profesionálních divadelních souborů.

IN-JOY Life! je nedílnou součástí festivalu a také letos přiláká tisíce mladých lidí.   Milovníci počítačových her zamíří do Game Hall, situované do pavilonu B. Kromě nejnovějších her, herních konzolí a počítačů je tu čeká adrenalinový zážitek při sledování Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách a Samsung Mistrovství ČR v  mobilních hrách. Nejlepší týmy z celé republiky se už kvalifikují do finále! Fanoušci nejnovější elektroniky si jistě nenechají ujít zábavní haly G1 a G2, které hostí projekt DATART Life! Jedna z hal bude s technologickými vychytávkami a bílou elektronikou, druhá více lifestylová, zaměřená na zdravé vaření a inspiraci. Pro návštěvníky bude připraven barber shop, vizážistka nebo kuchařská show. Významné místo budou zaujímat stále oblíbenější elektrokoloběžky. Zboží bude možné koupit za speciální festivalové ceny.

V pavilonu V se bude konat boulderingový závod LA SPORTIVA SPORT Life! bouldercontest 2019 jak pro třídu JUNIOR, tak pro veřejnost a také Memoriál Ladislava Váchy, kdy žáci škol závodí ve šplhu na laně.  V GOGEN zóně čekají návštěvníky veslařské trenažery, lanovka, lezecké stěny, kmenové lezení, imitace lezení ledů, bouldering, barmský skok, šplh, oblíbený skok do polštáře z výšky 5 m, ale také další osvětový program. Například o tejpování, zdravé výživě či testování elektrokol a elektrokoloběžek na testovací dráze a Běh pro Adru na expozici Sanasport. Známí skialpinisté a horolezci na pódiu seznámí návštěvníky se svými zážitky z míst kam se jen tak nepodíváme: Patagonie, Tokyo, Peru, Bolívie, Nepál či Mont Blanc. Pavilon V bude v pátek patřit i odborníkům – začne se debatou na téma Jízdní kola a elektrokola – sport současnosti a mobilita budoucnosti, které se účastní významné institucePokračuje se prezentací českých výrobců kol s názvem CZECH MADE a závěr dne bude patřit E-bike konferenci na více témat, např.  Elektrokolo jako legální produkt, Výkon, rychlost, normy a předpisy či Jaké typy e-kol se budou prodávat v EU a u nás 2020.

Adrenalinový zážitek všem přítomným přinese speciální trojitá minirampa pro freestyle VSA Xtreme, která bude mít na veletrhu premiéru. Diváci ji uvidí v pavilonu A2, kde proběhne už 7. ročník závodu MERCEDES-BENZ GRAND BMX 2019 ve Freestyle i KING OF RAMP CONTEST. Čeká je parádní podívaná a špičková atmosféra. V rámci festivalu se uskuteční také historicky první Mistrovství ČR v parkouru. Jde o otevřený závod pro všechny parkouristy a parkouristky z ČR i ze zahraničí, závodí se ve všech věkových kategoriích od dětí až po seniory.  Pořadatelé z České gymnastické federace připravili pro účastníky soutěž Speed-run se dvěma kvalifikačními koly a jednokolový Freestyle.  V pavilonu A2 se konají také oblíbené Street Workout Games v mnoha kategoriích, ať už jde o kliky, shyby či dipy. Nebude chybět Acroyóga a DeepWORK funkční trénink. Na své si přijdou také milovníci biketrialu.

Levnější vstupné pořídí návštěvníci tradičně přes online nákup na webu www.festivallife.cz. Zde se dozví také podrobnější informace o časech jednotlivých programů i o produktech či novinkách vystavovatelů sportovních potřeb a vybavení.  Areál je otevřen v pátek a v sobotu od 9 do 18 hodin v neděli pak od 9 do 17 hod. Na výstavišti souběžně s festivalem Life! probíhá Mezinárodní výstava karavanů a obytných automobilů Caravaning Brno.  

Takže 8.-10.11. buďte v pohybu na brněnském výstavišti!

Fotogalerie