Loňský taneční rekord na festivalu Life! byl opět pokořen. Tančilo přes dva tisíce tanečníků!




Jedním z hlavních bodů programu brněnského festivalu Life! v sobotu 11. listopadu byl jednoznačně flash mob, tedy pokus o překonání rekordu v počtu tanečníků tančících na stejném místě na stejnou choreografii.

O úvod se postarali taneční skupina Magic Free Group v čele s Pavlou Loučkovou, Eva Decastelo a Fatty Pilow. Pravá show začala dlouho slibovaným překvapením, a to když se k pódiu začala davem prodírat červená škodovka ze zlatých osmdesátek a z ní vystoupili hlavní protagonisté: Leoš Mareš, Simona Krainová a Ondřej Sokol.

Ještě před jejich příchodem proběhlo první sečtení hlasů a na obrazovce se objevilo číslo 1056. Při druhém sčítání poskočil počet účastníků téměř přesně o pětistovku na 1558. V průběhu show nechyběly ani nácviky choreografie. Je třeba říci, že Mareš, Sokol i Krainová byli perfektně připraveni – dokonce natolik, že opravovali samotnou tvůrkyni choreografie. „Asi týden jsme společně bydleli v jenom kempu a vše jsme poctivě trénovali,“ zavtipkoval nahlas Sokol.

Samotná show byla plná vtipných komentářů hvězdné dvojice. Sokol, který si v zápalu tance roztrhl šusťáky na místě, které by mělo být všem skryto, promlouval vesele k davu: „Chtěl bych jen poprosit ty, co stojí přímo u pódia, ať mě raději moc zespodu nenatáčí. Jsem si při tanci roztrhnul šusťáky, tak abychom se nedočkali nějakých nepříjemných překvapení“. Poté zavtipkoval, že by mohl udělat stagedive, tedy trochu machérkovský  skok do davu mezi lidi. A Mareš to okomentoval slovy: „Už slyším ty zprávy. Ondřej Sokol zranil na brněnském výstavišti několik nezletilých. Maminka Vlastimila Zámečníková: Stála jsem tam se svoji 5letou dcerou, když ji přistál zadkem na hlavě ten herec. Byl to nejhorší zážitek v jejím krátkém životě“.

Po několika dalších nácvicích a improvizacích, při nichž Ondřej Sokol a Leoš Mareš striptérským způsobem obětovali šusťákové bundy ve prospěch atmosférou ovládnutých fanoušků, především fanynek, předstoupil komisař agentury Dobrý den a oznámil pokoření dvoutisícové hranice. Celkem 2052 tanečníků si v sobotu s krásným svatomartinským datem zatancovalo na brněnském výstavišti stejnou choreografii. Všichni včetně frontmanů letošního rekordu si to skvěle užili. Pro příští ročník je to nová velká výzva.

Fotogalerie