AKKA vývoj a inovace technologií




První rok úspěšného fungování se chystá oslavit českobudějovická pobočka společnosti MBtech Bohemia s.r.o. v budoucnu již pod názvem AKKA. Toto vývojové centrum ve středu 9.10.2019 představí svůj automatizovaný testovací systém s robotickou ruku, díky které validuje infotainment systémy pro prémiové automobilky.

„Máme za sebou první rok a jsem hrdý na to, že mohu prohlásit, že to byl rok velmi úspěšný," prozradil o první fázi fungování vedoucí týmu Electrics & Electronics v Českých Budějovicích Ondřej Hála a dodal, že kromě technologických úspěchů jej těší i fakt, že společnost AKKA přispívá ke zvýšení zaměstnanosti v Jihočeském kraji: „Momentálně u nás pracuje 18 zaměstnanců. Neustále ale rosteme a naším plánem je tento počet do roka alespoň zdvojnásobit."

Vývoj a inovace technologií pro především automobilové značky - to je oblast, které skupina AKKA Technologies dominuje na globální úrovni a její dceřiná pobočka není výjimkou. „Na rozdíl od jiných engineeringových společností máme v Českých Budějovicích pod jednou střechou vývojové, konzultační a validační středisko, což nám umožňuje výrazně snižovat časovou náročnost některých činností," vysvětluje Hála s tím, že jeho tým zároveň patří k těm vůbec nejmladším a nejnovějším kolektivům napříč celou společností: „Vhled a názory mladých lidí, kteří ve valné většině nejsou odchováni automobilovým průmyslem, nám dává možnost nalézat nová a nekonvenční řešení". AKKA v Českých Budějovicích má na starosti primárně rakouský trh, zároveň rozšiřování stávajících týmů v Praze, Plzni, Mladé Boleslavi a Liberci.

Technika a strojírenství mají v České republice dlouholetou tradici, AKKA na ni nejen navazuje, ale posouvá tyto obory o úroveň výš, jelikož nabízí zákazníkům spolupráci ve všech oblastech vývoje vozu od designu, konstrukce, výpočtů, simulací, pohonů, elektriky a elektroniky, testování vozů až po prototypovou výrobu.

Současně se společnost angažuje i v odvětví, jako je energetika či telekomunikace. Nadšení a chuť překonávat stále nové výzvy! To je to, co ze společnosti AKKA dělá špičku v celosvětovém měřítku.

Fotogalerie